Koronatiedote 4.8.2021

Koronatiedotus

Kalajoella jatketaan perustasolla

Kalajoen kaupungin valmiuden johtoryhmä on kokoontunut  ja tarkastellut Kalajoen koronatilannetta 4.8.2021. Tänään ei ole raportoitu uusia tartuntoja. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa perustasolla mutta valtakunnallinen tilanne on heikentynyt nopeasti. Seuraamme tilanteen kehittymistä päivittäin ja tiedotamme säännöllisesti.

Koulut

Koulut alkavat Kalajoella normalisti lähiopetuksena. Koulut tiedottavat tarkemmin omien kanaviensa kautta.

Varhaiskasvatus

  • Päiväkodin, ryhmäperhepäiväkodin tai perhepäivähoitajan eteistilaan saa tulla vain yksi perhe kerrallaan ja vain yksi huoltaja menee sisälle. Huoltajan tulee olla oireeton ja käyttää kasvomaskia. Lasta tuodessa ja hakiessa on huomioitava turvavälit muihin tilassa oleviin.
  • Lasten tuonti- ja hakutilanteissa toivotaan aina mahdollisimman lyhyttä oleskelua päiväkodin alueella. Vanhempien on mahdollista luovuttaa lapsi varhaiskasvatusyksikköön, ja hoitohenkilökunta auttaa lasta riisumaan ulkovaatteet
  • Maskisuositukset varhaiskasvatuksessa: Huoltajilla viedessä ja hakiessa lapsia varhaiskasvatuksesta ja harrastuksista

Tapahtumien järjestäminen

Kalajoella on tulevien viikkojan aikana useita eri tapahtumia. Tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan alue on yhä perustasolla ja tapahtumien järjestäminen on mahdollista nykyisten koronaohjeiden mukaisesti terveysturvaliisuutta noudattaen. Mikäli koronatilanne alueella muuttuu, voivat ohjeet muuttua nopeastikin.

Rokotteita on saatavilla hyvin

Kannustamme ottamaan rokotteen nyt kun niiden saatavuus on hyvä. Toivomme erityisesti nuorten tulevan koronarokotukselle. Näin rokotekattavuus nuorten keskuudessa saadaan nousemaan ja paluu lähiopetukseen ja normaaliarkeen voidaan turvata.

Walk in – koronarokotukset ilman ajanvarausta Kalajoella kaikille yli 16–vuotiaille sekä 12 – 15 vuotiaille riskiryhmiin kuuluville:
  • torstaina 5.8.2021 klo 12 – 15 Merenojan yhtenäiskoululla ja
  • torstaina 12.8. klo 12 – 15 Kalajoen terveyskeskuksessa
Halutessasi voit varata ajan puhelimitse arkisin klo 10 – 12 puh. 044 4691 532 tai sähköisesti Kalajoen kaupungin www-sivuilta.
Rokotuksesta saat Omakantaan EU:n koronatodistuksen muun muassa matkailua varten.

Kannustamme maskien käyttöön erityisesti sisätiloissa sekä väkijoukoissa

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)

  • Joukkoliikenteessä.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, potilaille, omaisille ja vierailijoille sairaaloissa ja muissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.