Koronatiedote 5.11.2021

Koronatiedotus

Kalajoella on todettu 6 uutta koronatartuntaa. Tartuntoihin liittyvät altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Osa tartunnan saaneista on ollut edeltävästi altistuskaranteenissa. Altistuneita oireisia on testattu ja positiivisia testituloksia on edelleen odotettavissa.

Kalajoella on todettu 3 uutta koronatartuntaa. Tartuntoihin liittyvät altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Suurin osa tartunnan saaneista on ollut edeltävästi altistuskaranteenissa. Altistuneita oireisia on testattu ja positiivisia testituloksia on edelleen odotettavissa.

Suurin osa tähänastisista tartunnoista on lähtöisin samassa taloudessa asuvista koronapositiivisista tai lähipiiristä. Melkein yhtä paljon tartuntoja on alun perin lähtöisin JHT Akatemian pelistä. Vain muutama tartunta on tullut työpaikoilta, eikä koulun tai varhaiskasvatuksen kautta ole vielä levinnyt yhtään tartuntaa, vaikka siellä on ollut muutama pienen riskin altistumistilanteita.

Viikonlopun koittaessa on hyvä muistaa perusasiat, miten koronavirukselta voi suojautua:

  • pese kädet usein ja käytä käsidesiä tarvittaessa
  • käytä maskia, jos ei ole mahdollista pitää turvavälejä
  • oireisena pysyttele kotona ja hakeudu testiin tarvittaessa, etenkin jos tiedät altistuneesi.

Huomenna lauantaina 6.11. on mahdollista käydä ottamassa koronarokote Kalajoen terveyskeskuksessa ilman ajanvarausta kello 8-16. Ajan voi varata myös sähköisesti: www.kalajoki.fi/tk-sahkoinen-ajanvaraus.