Mikäli sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat. Katso ohjeet sairaspoissaolokäytännöstä tästä. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee.

Kalajoen kaupungin työntekijöiden koronavirustestaus on ohjattu tähän saakka Kokkolaan ja Raaheen. Jatkossa testissä on mahdollista käydä myös Kalajoella. Yhteistoiminta-alueella työskentelevät voivat edelleen asioida Raahen yksikössä. Tilanteen niin vaatiessa työntekijä voi asioida kaikissa Terveystalon koronatestauspisteissä (esim. sairastuminen matkalla tai asuinpaikka muualla kuin Kalajoella/Raahessa).

  1. Ota ensin yhteyttä työterveyshuoltoon hoidontarpeen arviota varten. Hoitajien puhelinaikoja on lisätty aamuihin ja niitä voi varata netistä. Vaihtoehtoisesti  voit jättää soittopyynnön Kalajoen yksikön soittopyyntölistalle ajanvarausnumeron 030 6000 kautta.
  2. Kun työterveyshuollossa todetaan tarve koronanäytteelle ja se on perusteltua ottaa Kalajoella, työterveyshuolto ohjaa työntekijän soittamaan terveyskeskuksen ajanvaraukseen 044 4691502. Sieltä saa lähetteen ja ajan näytteenottoon. Mikäli testivastauksesi on positiivinen, sinulle soitetaan. Muussa tapauksessa testivastauksen näkee Kanta-arkistosta. Näytteenotto tapahtuu Himangan terveysasemalla infektioyksikössä tai Kalajoella drive-in -näytteenotossa osoitteessa Ymmyrkäisentie 12.
  3. Terveystalon chatistä saa edelleen lähetteen testaukseen, mutta se ohjautuu Kokkolan/Raahen testauspisteeseen. Kalajoelle näytteenottoon haluavat asioivat Kalajoen Terveystalon kanssa, jossa tiedetään paikallinen ohjeistus.
  4. Mikäli työntekijä tarvitsee epäillyssä koronatartuntatilanteessa lääkärin tai hoitajan vastaanottoa, ohjataan asiointi Raaheen tai Kokkolaan

Ilmoita sairastumisestasi esimiehellesi. Keskustele esimiehesi kanssa mahdollisuuksistasi hoitaa työtehtäviäsi esim. etätyönä mikäli olet infektiostasi huolimatta työkykyinen.

Kaikki edellä mainitut yhteydenotot tapahtuvat puhelimitse/etäyhteydellä.