Jos koronaviruspandemia on aiheuttanut yritystoiminnallesi haasteita ja uudenlaisia tarpeita, ota yhteyttä Kalajoen seudun yrityspalvelukeskukseen. Yritysasiantuntijamme auttavat selvittämään yrityksesi tilanteen, oikeat rahoituskanavat ja ovat tukenasi jatkotoimien suunnittelussa ja toteutuksessa. Yrityspalvelumme neuvonta on maksutonta.

Kustannustuen viides kierros 21.12.2021–18.2.2022

Kustannustuen viides kierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liiketoiminta on kärsinyt julkisoikeudellisesta, koronapandemian torjuntaan liittyvästä rajoituksesta tukikautena 1.6.–30.9.2021. Rajoitus on voinut kohdistua suoraan yritykseen tai sen asiakaskuntaan.

Tuen ehdot:

  • Yrityksen Verohallinnolle 1.6.2021 ilmoitettu päätoimiala kuuluu tuen piiriin. Jos yrityksen toimiala ei kuulu tuen piiriin mutta muut tuen ehdot täyttyvät, tukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti, jos yritykseen tai sen asiakaskuntaan on kohdistunut julkisoikeudellinen koronapandemian torjuntaan liittyvä rajoitus.
  • Yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 % vertailukausien välillä.
  • Yrityksellä on ollut palkkakuluja ja joustamattomia kuluja, joita on vaikea sopeuttaa.
Yritysten lisäksi säätiöt ja yhdistykset, joilla on liiketoimintaa, voivat hakea tukea. Yritysten kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajattu. Yrityksellä tulee kuitenkin olla Y-tunnus. Jos tarvitset apua kustannustuen hakemiseen tai sinulla on kysyttävää tuesta, ota miehin yhteyttä. Lue lisää kustannustuesta alla olevasta linkistä.

Lue lisää kustannustuesta Valtionkonttorin sivuilta

Kustannustuki 6

Työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt kuudennen kustannustukikierroksen valmistelun. Konkreettisesti työ etenee tammikuun ensimmäisellä viikolla.

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo tiedotteessaan, että hallitus on ilmoittanut varautuvansa suorien ja välttämättömien rajoitustoimista aiheutuvien kustannusten korvaamiseen tilanteen edellyttämällä tavalla. Jatkovalmistelussa linjataan pikaisesti korvausten toteuttamistavasta erityisesti yritysten kustannustukilainsäädännön, kuten sulkemiskorvauksen ja rajatun kustannustuen osalta.

Ketkä voivat hakea kustannustukea kaavio.

Pankki ja Finnvera

Pankit ovat yhdessä Finnveran kanssa rakentaneet rahoitusta, jonka avulla yritysten on mahdollista selvitä koronan aiheuttaman kriisin yli. Yrittäjän tulee olla itse aktiivinen rahoituksen hakemisessa. Mahdollisimman varhaisessa vaiheessa tulee olla yhteydessä ensin omaan rahoittajapankkiin ja selvittää millaisia tuotteita heillä on tarjota akuuttiin tilanteeseen.

Finnvera pyrkii auttamaan kaikissa koronatilanteen aiheuttamissa rahoituksen järjestelytarpeissa. Heillä on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Finnvera turvaa pk-yritysten lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita ensisijaisesti alkutakauksella, pk-takauksella ja Finnvera-takauksella. Lisäksi Finnvera voi myöntää käyttöpääomalainaa koronakriisin aiheuttamiin rahoitustarpeisiin.

https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille

Yksinyrittäjien yhteydenotot

yritysasiantuntija
Minna Kontro
puh. 040 5372 989
minna.kontro@kalajoki.fi

PK-yritysten yhteydenotot

yritysasiantuntija
Kimmo Niskanen
puh. 044 4691 604
kimmo.niskanen@kalajoki.fi

Kaikki koronasta yrittäjälle – tietosivustot

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä Suomen Yrittäjät ovat koonneet ja päivittävät jatkuvasti Kaikki koronasta yrittäjälle – sivustoja. Sivustoille pyritään kokoamaan kaikki ajankohtainen tieto yrittäjälle koronaviruksen vaikutuksista. Sivustolla mm. tuoreimmat ja tärkeimmät koronavirusta koskevat uutiset yrittäjälle, usein kysytyt kysymykset, tiedotteita, tietoiskuja, blogeja ja webinaareja sekä ohjeita työnantajalle (mm. etätyöohjeistus, työntekijän sairastuminen, karanteeni ja matkustaminen, palkanmaksu, YT-laki ja lomauttaminen).

Linkki TEM:n sivuille

Linkki Suomen Yrittäjien sivulle