Kalajoki Akatemian kaikki toiminnot on suljettu 18.3.2020 alkaen (kirjastot, Virta Sali, Ventelän talo, kansalaisopistojen ryhmät, liikuntaryhmät, nuorisotalot, Kahvila Kirja, jäähalli, kylpylä, sisäliikuntapaikat).

Nuorten Kalajoki-chat Discordissa

Nuoriso-ohjaajat Discordissa nuorten kalajoki- chatissa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 15-17, alkaen ke 18.3.

Discord on ilmainen sovellus ja se toimii kännykällä, tabletilla, selaimella ja tietokoneella. Liittymiseen tarvitsee toimivan sähköpostiosoitteen. Linkki meidän Discord-kanavalle on https://discord.gg/mMmr2Ke.

 

Valtioneuvoston linjausten mukaan Kalajoki Akatemian palveluita avataan asteittain 14.5.2020 alla olevan mukaisesti. 

Liikuntapaikat
Ulkoliikuntapaikat avataan 14.5.2020 ja sen jälkeen muut liikuntapaikat alla olevan listauksen mukaisesti. Liikuntapaikoilla tulee noudattaa valtakunnallisia kokoontumisrajoituksia.

Kalajoen kaupunki varmistaa turvallisuuden sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen osalta rajaamalla asiakasmääriä sekä ohjeistamalla turvaetäisyyksistä sekä tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta. Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä.

Liikuntapaikoilla, ohjatuissa tapahtumissa ja ryhmätoiminnassa saa olla maksimissaan 10 osallistujaa 31.5.2020 saakka, joista vähintään 1 on ohjeiden noudattamisesta vastaava valmentaja tai ohjaaja.

Urheilu- ja jalkapallokenttä ovat laajoja alueita, joille voidaan muodostaa erillisiä toiminta-alueita (liikuntapaik-koja), joilla 10 hengen ryhmät toimivat. Jalkapallokentällä on kaksi erillistä kenttäpuoliskoa, jolla kummallakin voi toimia erillinen ryhmä, kun nurmikentän olosuhteet sen sallivat ja nurmikentät ovat avatut harjoittelukäytölle.

Urheilukentällä on mahdollista toimia kolmessa erillisessä ryhmässä. Yksi nurmialueella, toinen juoksuradalla ja kolmas urheilukentän heitto- tai hyppylajien päädyissä. Nurmialue avataan harjoituskäyttöön sen kunnon niin salliessa ja asiasta tiedotetaan erikseen.

Kaikessa harjoiteltaessa pyritään välttämään tilanteita, joissa henkilöt joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko liikuntapaikalla olon ajan.

Henkilömäärärajoitusta lievennetään 1.6.2020 alkaen 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön, jolloin myös muut kaupungin ylläpitämät liikuntapaikat avataan. 50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa sekä harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa. Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletään hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti.

Kirjasto

Sivistyslautakunta käsittelee 12.5.2020 esityksen kirjastoaineiston uloslainauksen toteuttamisesta sekä kirjastojen ja kirjastoauton kesäaikataulusta ja toiminnasta. Tästä linkistä kirjaston tiedotteeseen: https://kalajoki.fi/varausten-nouto-14-5-alkaen-ja-kesan-aukioloajat-kirjastoissa/ 

Virta -Sali
Kalajoki Akatemia ei järjestä Virta -salissa toimintaa 1.6. – 31.7.2020.

Ventelä -yhteisöjen talo
Ventelän talolla ryhmät eivät kokoonnu 1.6. – 31.7.2020, johtuen Valtioneuvoston suosituksesta koskien +70 -vuotiaiden kokoontumisrajoituksia.

Leiritoiminta
Sivistyslautakunta käsittelee 12.5.2020 esityksen kesäleiritoiminnan ja urheilukoulujen järjestämisestä. Asiasta tiedotetaan päätöksen jälkeen.

Kalajoki Akatemian kesän 2020 toimintaesite