Koronatestaus
Infektiovastaanotto
Testattujen tuloksista ilmoittaminen
Hammashoito

Koronatestaus

Arkipäivinä

Koronatestejä otetaan arkipäivinä Kalajoella. Testipaikka ohjeistetaan ajanvarauksen yhteydessä.

Iltaisin ja viikonloppuisin

Iltaisin ja viikonloppuisin koronatestejä otetaan seuraavissa toimipisteissä:

 • Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten yhteispäivystys Kokkolassa, puh. 116 117. Koronaneuvonna puhelinnumero on 06 828 7499.
 • Oulaskankaan yhteispäivystys Oulaisissa, puh. 116117. Jos olet menossa ainoastaan koronanäytteenottoon, soita hyvissä ajoin ennen lähtöäsi numeroon 08 315 7575.
 • Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystys Oulussa, puh. 08 315 2655.

Näin varaat ajan koronatestiin Kalajoella

Koronatestin näytteenottokriteerit ovat muuttuneet Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä 2.9.2021 alkaen. Lue uudet ohjeet tästä. Jos olet epävarma testin tarpeellisuudesta, voit täyttää koronaoirearvion Omaolo-palvelussa. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä puhelimitse alla mainittuun numeroon.

Sähköinen ajanvaraus

Drive-in- näytteenottoon ajan voi varata sähköisesti. Sähköinen ajanvaraus on tarkoitettu vain koronaoireisille. Drive-In piste on pääsääntöisesti auki maanantaista torstaihin. Saman päivän ajanvaraus sulkeutuu kello 12 sähköisessä järjestelmässä. Testiaikoja voi varata myös puhelimitse, kaikki ajat eivät näy sähköisessä järjestelmässä.

Sähköisen ajanvarauksen ohjeistukseen pääset tästä: sähköinen ajanvaraus.

Ajanvaraus puhelimitse

Jos olet vasta saapunut ulkomailta, varaa aika testiin puhelimitse (EI sähköisesti).

Ajanvaraus puhelimitse numerossa 044 4691 502

 • maanantai, tiistai ja torstai kello 8-15.30
 • keskiviikko kello 8.30-15.30
 • perjantai kello 8-14.30.

Testauspisteet

 • Drive-in koronatestauspiste on osoitteessa Ymmyrkäisentie 12, Kalajoki. Sisääntulo halliin sisäpihan puolelta, paikalla on opasteet.
  • Näytteenottotilaan voi ajaa autolla ja näyte voidaan ottaa poistumatta autosta.
  • Näytteenottoon voi tulla myös jalkaisin, käyntiovi on sisäpihan puoleiselta parkkipaikalta.
  • Asiakkaat pyydetään erikseen sisään. Odotus tapahtuu ulkopuolella.
  • Näytteenottoon on varattava aina aika etukäteen, puh. 044 4691502 tai sähköisesti.
 • Infektioyksikön testauspiste osoitteessa Tohtorintie 4, Kalajoki. Sisääntulo vuodeosaston C-siiven päädyssä.

Infektiovastaanotto

Infektiovastaanotolle on keskitetty kaikkien potilaiden hoito, joilla on ylähengitystieoireita tai koronaan mahdollisesti liittyviä muita oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, nuha, kurkkukipu, lihaskivut, pahoinvointi, ripuli).

Infektiopotilaiden vastaanotto sijaitsee osoitteessa Tohtorintie 4, Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston C-siiven päädyssä.  Käynti infektiovastaanotolle on Tohtorintien puolelta, leikkikentän puoleisesta päädystä.

Aukioloajat

Infektiovastaanotto on avoinna arkisin, maanantai – torstai kello 8-16 ja perjantaisin kello 8-15.

Infektiovastaanottotoiminta Himangalla on päättynyt. Himangalla järjestetään vain kiireetöntä hoitoa ajanvarauksella ja jononpurkua. Kaikki vastaanottotoiminta ensiapua lukuun ottamatta tapahtuu ajanvarauksella puhelinnumerosta 044 4691 502.

Kalajoen, Himangan, Merijärven terveysasema vastaanottaa vain sellaisia asiakkaita, joilla EI ole flunssaoireita tai epäilystä koronavirustartunnasta.

Yhteydenotot aina ensin puhelimitse

 • Kalajoen terveyskeskus / ajanvaraus puh. 044 4691 502
 • Kalajoen terveyskeskus / neuvonta puh. 044 4691 505

Voit selvitellä tilannettasi myös Omaolo.fi-palvelussa tai valtakunnallisessa neuvontapuhelimessa puh. 029 553 5535 (arkisin kello 8-21 ja lauantaisin kello 9-15).

Testattujen tuloksista ilmoittaminen

Positiivinen testitulos

Kaikille Kalajoella testatuille positiivisen näytevastauksen saaneille ilmoitetaan vastaukset puhelimitse myös viikonloppuna.

Mikäli koronavirustestit on otettu muualla, näiden tulosten ilmoittamisesta vastaa näytteet ottanut yksikkö. Kalajoen terveydenhuoltohenkilöstö saa tiedon kaikista kalajokisten positiivisista tuloksista ja on yhteydessä heihin puhelimitse.

Matkailijoiden positiivisista näytevastauksista ilmoitetaan heidän kotikuntansa tartuntataudeista vastaavalle lääkärille ja tartunnan jäljitys tehdään yhteistyössä matkailijan kotikunnan kanssa.

Puheluiden tarkoituksena on

 1. Tartuntaketjujen selvittäminen ja taudin leviämisen estäminen. Puheluissa selvitetään jokaisen sairastuneen lähikontaktit ja mahdollisille altistuneille ollaan yhteydessä puhelimitse.
 2. Altistuneille annetaan ohjeet kotikaranteenista ja heihin ollaan päivittäin puhelinyhteydessä karanteenin ajan Kalajoen terveyskeskuksesta.

Koronavirusepidemian aikana on tärkeää vastata kaikkiin 044 4691-alkuisiin numeroihin, jotta myös altistuneisiin saadaan yhteys!

Negatiivinen testitulos – Koronatietoni.fi

Negatiivisista näytevastauksista emme ilmoita erikseen, vaan asiakas voi seurata tulosten valmistumista koronatietoni-palvelusta, jos testi on otettu Pohjois-Pohjanmaan alueella tai Kanta-palvelun kautta.

Pohjois-Pohjanmaan alueella otettujen koronatestien negatiiviset tulokset näkyvät koronatietoni.fi-palvelussa. Palvelusta pystyt näkemään myös lapsen testituloksen. Koronatietoni-palvelusta voi tarvittaessa kätevästi tulostaa todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta. Näytevastaus päivittyy koronatietoni-palveluun noin puolen tunnin kuluessa sen valmistumisesta.

Kanta-palveluun tulos päivittyy vasta kun se on kuitattu paikallisten terveysviranomaisten toimesta. Jos et pysty käyttämään sähköisiä palveluja, testitulosta voi tiedustella soittamalla terveysasemalle kolmen päivän kuluttua näytteenotosta.