Koronatilanne 21.5.2021

Koronatiedotus

Päivitys koronatilanteesta 21.5.2021. Päivän aikana on todettu yksi uusi positiivinen tartunta, josta on seurannut useita altistuksia. Tartunta on todettu tehostetun palveluasumisen yksikössä työskentelevällä henkilöllä.

Tartunta Kaarnakodin henkilöstössä

Tänään on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan saanut henkilö työskentelee Kaarnakodilla Himangalla.

Kaarnakodin asukkaat ja henkilökunta on testattu tänä päivänä. Heidät on rokotettu kahteen kertaan, jonka johdosta heidän tulisi olla suojassa taudin vakavalta muodolta.

Tartunnan jäljitystyö on vielä käynnissä. Tällä hetkellä on tiedossa, että tartuntaan liittyy 28 altistumista. Kyseiset altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Vierailukielto Kaarnakodissa ja Mainingissa 21.5.-4.6.2021

Tartunnan johdosta Kaarnakodissa ja Palvelukeskus Mainingissa on vierailukielto ajalla 21.5.-4.6.2021. Vierailukielto toteutetaan varotoimena tässä laajuudessa iäkkään ja tartunnan kannalta hauraimman väestön suojaamiseksi. Vierailu voidaan sallia poikkeustilanteessa sopimalla asiasta henkilökunnan kanssa.

Testaus viikonloppuna Soitessa tai Oulaskanakaalla

Mikäli sinulla on vähäisiäkään oireita, hakeudu testiin matalalla kynnyksellä. Viikonlopun aikana testaus tapahtuu Soitessa tai Oulaskankaan sairaalassa.

  • Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten yhteispäivystys puh. 116117, koronaneuvonta puh. 06 828 7499
  • Oulaskankaan yhteispäivystys puh. 116117. Jos olet menossa ainoastaan koronanäytteenottoon, soita hyvissä ajoin ennen lähtöäsi numeroon 08 315 7575
  • Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystys puh. 08 315 2655

Muistutamme, että tietoa rokotteen suojasta tartuttavuutta vastaan ei vielä ole, mutta se suojaa vakavilta tautimuodoilta. Myös rokotteen saaneiden tulee hakeutua testiin, mikäli heillä on tartuntaan viittaavia oireita.

Suhtaudu tilanteeseen vastuullisesti

Koronatilanne Kalajoella on vakava. Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto (Avi) on keventänyt alueellisia rajoituksia. Avin linjauksesta huolimatta Kalajoen tilanne on olennaisesti muuta maakuntaa heikompi. Karanteenissa on edelleen 600 henkilöä, joista on todettu lähes päivittäin uusi tartunta.

Jokaisen on toimittava nyt vastuullisesti. Pelastetaan kesä!

  • Käytä maskia kaikessa asioinnissa
  • Huolehdi turvaväleistä
  • Vältä tarpeetonta liikkumista kodin ulkopuolella
  • Rajoita asiointisi vain välttämättömiin käynteihin
  • Kohtaa läheisiäsi puhelimitse ja virtuaalisesti, säästetään tapaamiset myöhempään ajankohtaan
  • Mikäli olet karanteenissa, noudata sitä huolellisesti