Koronatilanne 22.5.2021

koronatiedotuksen kuva, orassi taustakuva

Tilannepäivitys 22.5.2021.

Kalajoella on todettu tänään kolme uutta koronatartuntaa. Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntoihin ja kaikki tartunnan saaneet ovat olleet edeltävästi altistuskaranteenissa. Uusia altistumisia ei ole syntynyt.

Kaarnakodin asukkaiden näytteet ovat olleet negatiivisia. Osa henkilökunnan näytevastauksista puuttuu vielä. Jo vastatut näytteet ovat olleet negatiivisia. Asukkaista ja henkilökunnasta otetaan kontrollinäytteet vielä ensi viikolla. Varotoimenpiteet jatkuvat edelleen.  Kaarnakodin ja Mainingin vierailukielto on voimassa 4.6.2021 saakka.

Mikäli olet vieraillut Kaarnakodissa 17.-19.5.2021 välisenä aikana, tarkkaile vointiasi ja hakeudu koronatestiin vähäisistäkin oireista.

Olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että kasvomaskeja käytetään aiempaa vähemmän kaupoissa ja muualla asioidessa. Maskia tarvitaan vielä – ja varsinkin juuri nyt, kun tilanne on edelleen veitsenterällä. Toivomme, että työnantajat muistuttaisivat asiasta erityisesti asiakaspalvelussa työskenteleviä työntekijöitään. Kasvomaskin käyttäminen on työsuojelullinen toimenpide.

  • Käytä maskia – tee se paitsi itsesi, myös muiden vuoksi. Saatat tietämättäsi tartuttaa muita.
  • Käytä käsidesiä kaupoissa ym. aina kun sitä on saatavilla.
  • Muista turvavälit.