Koronatilanne 5.1.2022

Koronatiedotus

Koronatartuntoja todetaan Kalajoella tällä hetkellä päivittäin noin 6-16 kpl. On todennäköistä, että omikronvariantti on levinnyt myös meille.

Tartuntalähteitä on useita. Pääasiassa tartuntoja saadaan lähipiiristä ja jonkin verran työpaikoilta. Mäntyrinteen henkilöstössä on todettu uusia jatkotartuntoja, mutta tartunnat eivät ole levinneet asukkaisiin.

Suuri osa testissä käyvistä saa tällä hetkellä positiivisen testituloksen. Tartunnanjäljityksessä joudutaan toimimaan yksinkertaistetuilla menetelmillä.

Muistutamme, että kotitestit eivät sulje täysin pois koronatartuntaa. Mikäli sinulla on koronaan viittaavia oireita, vältä sosiaalisia kontakteja myös negatiivisen kotitestituloksen jälkeen. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön on käytävä aina oireisena pcr-testissä.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut 23.12.2021 antamiaan rajoituksia 31.1.2022 saakka. Sisäliikuntapaikkoja voi kuitenkin ottaa alle 18-vuotiaiden käyttöön (esim. harrastustoiminta, kansalaisopiston toiminta). Kylpylä SaniFani on toistaiseksi suljettu.

Perusopetus ja toisen asteen opetus jatkuvat joululoman jälkeen lähiopetuksena.