Koronavirusepidemiatiedote 24.3.2020

Kalajoki Koronatiedotus

Koronatapausten uutisoinnista

Olemme saaneet palautetta Kalajoella mahdollisesti jo ilmenneiden koronatautitapausten uutisoinnista.

Kalajoella ei ole toistaiseksi yhtään testillä todettua positiivista koronatautitapausta.

Eilen Kalajoella julkisuuteen tulleella henkilöllä ei ole testillä todettua koronavirusta, vaan hyvin vahva altistus testillä positiiviseksi todettuun henkilöön, kuten hän on itse asiasta kertonut.

Oletettavaa on kuitenkin, että alueellamme, Kalajoki mukaan lukien, on koronavirusta kantavia tai sitä, osin tietämättään, sairastavia henkilöitä. Tästä johtuen on ensiarvoisen tärkeää, että annettuja rajoituksia ja suosituksia noudatetaan. Kaikkea tarpeetonta sosiaalista kanssakäymistä on vältettävä. Mikäli epäilet saaneesi koronavirustartunnan, pysyttele kotona vähintään viikon ajan oireiden alkamisesta, kaikkia ulkopuolisia kontakteja välttäen. Päivystykseen tulee olla yhteydessä, jos vointi huononee niin, että tavanomaisilla kotihoitokeinoilla ei enää pärjää.

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri noudattaa todettujen tapausten uutisoinnissa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) viime viikolla julkaisemaa ohjetta. Sen mukaisesti ministeriö kerää tiedot ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) jakaa kokonaistilanteen omilla sivuillaan. Sairaanhoitopiiri ei näin ollen jaa tietoja tautitapauksista alueellamme. Kalajoki noudattaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin menettelyä.

Asiaa koskeva Kaleva-lehden artikkeli ohessa.
https://www.kaleva.fi/…/kysyimme-miksei-ppshp-enaa-…/837446/