Koronavirustartunta Kalajoella

Koronatiedotuskuvake Kalajoki

Tiedote koronatilanteesta

THL:n mukaan Kalajoella on todettu 26.11.2020 uusi koronavirustartunta, joka on Kalajoen viides tartunta. Muista tapauksista kolme on todettu Kalajoella koronavirusepidemian varhaisemmissa vaiheissa. Tilastossa on näiden kolmen tapauksen lisäksi yksi tilastoihin virheellisesti kirjautunut tartunta sekä yksi viranomaisten tiedossa oleva epäilty tartunta, josta odotetaan uusintatestauksen tulosta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Kaikki tartuntaketjut on pystytty jäljittämään.

Uusin tartunta nostaa Kalajoen THL:n kartalle, jossa raportoidaan kaikki kunnat, joissa tartuntoja on viisi tai enemmän. Tapaukset kirjataan THL:n tilastoihin kotipaikkakunnan mukaan, vaikka henkilö ei asuisikaan Kalajoella.

Hengitystieoireisten tulee herkästi hakeutua koronavirustestiin. On erittäin tärkeää, että töihin, kouluun tai päivähoitoon ei mennä sairaana, lievissäkään oireissa.

Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tilanne Kalajoella on vielä yleisesti rauhallinen. Jotta näin jatkuisi, on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti ja noudattaa annettuja suosituksia. Tapaukset leviävät tällä hetkellä pääasiassa perhepiirissä ja mm. työmatkaliikenteen kautta.

Muista siis:

  • Käytä maskia asioidessasi julkisissa sisätiloissa
  • Tee etätyötä, jos mahdollista
  • Vältä kaikkea tarpeetonta matkustamista
  • Vältä yleisötilaisuuksia ja muita kokoontumisia
  • Siirrä yksityistilaisuudet pidettäväksi myöhemmin
  • Huolehdi kaikissa tilanteissa huolellisesta käsi- ja yskimishygieniasta

Lisätietoja:

Vs. ylilääkäri Mervi Manninen, mervi.m.manninen@kalajoki.fi
Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari, jukka.puoskari@kalajoki.fi