Koronavirustilanne Kalajoella 10.2.2021

Covid logo

Kalajoella on tällä viikolla (viikko 6) todettu yhteensä 7 uutta koronavirustartuntaa

Tapauksista 5 liittyy aiempaan tartuntaketjuun ja niistä on seurannut yhteensä 6 uutta altistuskaranteenia. Kaksi muuta tartuntaa liittyy Skellefteån akkutehtaan tilanteeseen. Skellefteån tartuntoihin ja kyseiseen työyhteisöön on liittynyt joitain altistumisia työyhteisön sisällä. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Laajoja uusia tartuntaketjuja ei ole uusista tautitapauksista huolimatta Kalajoella todettu.

Viikon 5 tartuntaketjun selvitystyö on saatu päätökseen, tartunnan alkupiste on tiedossa ja ketju on saatu hallintaan. Uusia tapauksia voi kuitenkin vielä ilmetä altistuskaranteenissa olevien keskuudessa. Tartuntaketjuun liittyy useita nuoria, joita on asetettu altistuskaranteeniin vapaa-ajan kohtaamisten vuoksi. Kouluun liittyneitä altistumisia ei ole ketjussa todettu eikä tarvetta koulua koskeville toimenpiteille ole.

On erityisen tärkeää, että kaikki karanteeniin määrätyt noudattavat karanteeniohjeita tarkasti eivätkä asioi kodin ulkopuolella tai tapaa muita karanteenissa olevia. Karanteenia ja hygieniamääräyksiä on noudatettava, vaikka altistunut olisi oireeton.

Kiitämme kaikkia viikon 5 tartuntaketjuun liittyneitä henkilöitä sekä muita kuntalaisia yhteydenotoista ja tiedoista, jotka auttoivat merkittävästi tartuntaketjun jäljityksessä.