Koronavirustilanne Kalajoella 16.5.2020

Koronatiedotus

Koronavirustilanne on heikentynyt myös Kalajoella. Raumankarin koulun 7-9 luokat, Merenojan yhtenäiskoulun 7-9 luokat, Raution koulu ja Kalajoen lukio ovat maanantaina 17.5.2021 etäopetuksessa. Kyseessä on varotoimi viikonlopun aikana ilmenneiden tartuntojen johdosta.

Kalajoella ilmenneiden koronavirustapausten vuoksi seuraavien koulujen ja luokkien oppilaat ovat maanantaina 17.5.2021 etäopetuksessa:

  • Raumankarin koulun 7-9 luokan oppilaat
  • Merenojan yhtenäiskoulun 7-9 luokan oppilaat
  • Kalajoen lukio, kaikki oppilaat
  • Raution koulu, kaikki oppilaat

Lisäksi Raution linja-autossa kulkevien 1.-6. luokkalaisten tulee jäädä kotiin (1.-6. luokkien oppilaat). TET-jaksolla olevat 9-luokkalaiset eivät saa mennä TET-työpaikoille.

Etäopetuksen jatkosta sekä muista mahdollisista toimenpiteistä tiedotetaan lisää maanantaina 17.5.2021. Oppilaiden vanhempia kehotetaan seuraamaan Wilmaa, jossa annetaan myös ohjeet etäopetuksen ajaksi. Kaupunki tiedottaa koronavirustilanteesta myös kaupungin verkkosivuilla ja Facebook-sivulla. 

Soite toteaa tiedotteessaan 16.5.2021:
”Koronavirustartunnat leviävät nyt voimakkaasti nuorison keskuudessa etenkin Kokkolassa ja Kannuksessa. Vetoamme erittäin vahvasti alueen nuoriin, että kaikkea kokoontumista tulee nyt välttää, jotta saamme epidemian rauhoittumaan ja voidaan saavuttaa parempi tilanne kesäksi. Tärkeää on myös estää viruksen leviäminen riskiryhmiin. Jaksetaanhan nyt noudattaa tiukempia rajoituksia muutama viikko, niin saadaan koronavapaampi kesä!”
Muistutamme painokkaasti, että tilanteeseen on suhtauduttava vakavasti myös Kalajoella. Turvavälejä, hygieniaohjeita, maskisuositusta ja kokoontumisrajoituksia on noudatettava huolella. Oireisena ei saa poistua kotoa muualle kuin koronatestiin. Jos testiin ei syystä tai toisesta voi lähteä heti oireiden alkaessa, tulee oireisen eristää itsensä omatoimisesti tarpeettomista kontakteista.