Koulujen ja päiväkotien käynnistyminen syksyllä 2020

Koulut ja päiväkodit käynnistävät jälleen uutta lukuvuotta ja toimintakautta. Lähes 1000 kalajokista lasta ja nuorta pääsee aloittamaan koulutyönsä uusissa Merenojan yhtenäiskoulun tiloissa. Myös Marttilantien päiväkoti entisissä Pohjankylän koulun tiloissa aloittaa toimintansa.

Merenojalle siirtyvät Etelänkylän, Mehtäkylän, Rahjan, Pohjankylän ja Vuorenkallion koululaiset sekä Merenojan yläkoulun oppilaat. Lukio jatkaa nykyisissä tiloissaan, samoin Raution ja Tyngän aluekoulut sekä Raumankarin yhtenäiskoulu.

Vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen kouluihin ja päiväkoteihin ei sallita vierailuja ulkopuolisille. Kyseessä on opetushallituksen suositus. Tästä johtuen vanhemmatkaan eivät pääse tutustumaan uusiin tiloihin. Merenojan yhtenäiskoulun ja Marttilantien tiloista lähetetään lähiaikoina videot Wilman ja Daisyn kautta vanhemmille, jotta hekin kuitenkin tietävät millaisissa tiloissa lapset viettävät päivänsä. Jaamme videot myöhemmin myös kaupungin viestintäkanavissa. Avoimet ovet järjestetään heti kun se on mahdollista.

Vanhemmat voivat saattaa lapsensa ensimmäisenä koulupäivänä koulujen piha-alueelle. Opettajat ja ohjaajat ohjaavat lapset luokkiin. Tarkempaa tietoa tulee Wilman kautta.

Marttilantien päiväkotiin tulevat lapset saatetaan ryhmien eteisaulaan, ryhmien nimet ovat ovessa. Lapsen ryhmän nimen voi tarkistaa Daisysta. Käynti on ns. pääovesta sekä sen oikealla puolella olevista sivuovista (sisäpihan puolelta).

Lapsia ja nuoria on hyvä jälleen muistuttaa tehostetuista hygieniaohjeista. Käsienpesu sekä hyvä yskimis- ja aivastamishygienia yhdistettynä turvaväleihin ovat parhaita keinoja hillitä koronapandemian etenemistä. Seuraamme tiiviisti valtionhallinnon ohjeita ja toimimme niiden mukaisesti mm. joukkoliikenteen osalta. Kalajoen kaupunki tarjoaa joka tapauksessa koulukuljetuksessa oleville kasvosuojaimet.

Lopuksi muistutamme, että kouluun ja päivähoitoon tullaan ainoastaan terveenä. Wilman ja Daisyn kautta jaetaan vielä yksityiskohtaisemmat koronaohjeet.

Hyvää ja turvallista alkavaa lukuvuotta!