Kuusi uutta korontartuntaa

Koronatiedotus

Eilen 26.20.2021 Kalajoella on todettu kuusi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät aiemmin viikolla tiedotettuun ns. JHT Akatemian tartuntaketjuun.

Kaikkiaan perjantain 22.10. jälkeen on todettu 24 tartuntaa, joista 22 liittyvät samaan jääkiekkopelistä alkaneeseen ketjuun. Näiden lisäksi on todettu kaksi yksittäistä tartuntaa, jotka eivät liity em. ketjuun ja näidenkin tartuntojen lähde on tiedossa.

Jäähallilla 17.10. alkaneesta tartuntaketjusta on syntynyt kalajokisille kaikkiaan 12 tartuntaa pelialueella ja ainakin kaksi tartuntaa katsomossa. Loput ketjuun liittyvät tartunnat ovat ensin sairastuneiden välittömästä lähipiiristä. Kaksi tartunnan saanutta on joutunut sairaalahoitoon oireidensa vuoksi ja toinen heistä on hoidettavana Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosastolla. Molemmat sairaalahoitoon joutuneet ovat iäkkäitä ja täyden rokotussuojan saaneita. Heidän molempien odotetaan toipuvan. Pääosa sairastuneista on lieväoireisia.

Tämän viikon aikana on vielä mahdollista tulla karanteenissa olevilta altistuneilta muutamia uusia tartuntoja.

Synkistä koronaluvuista huolimatta ketju on hyvin hallinnassa ja altistuneet sekä tartunnan saaneet on kontaktoitu nopeasti positiivisten testivastausten tultua. Tartuntatautilain mukaisessa karanteenissa koronavirukselle altistumisen vuoksi on tällä hetkellä noin 35 henkilöä. Kaikki karanteenit ja positiivisten eristykset päättyvät ensi viikon alkupuolella.

Tämä ketju ei aiheuta uusia suosituksia tai rajoituksia tartuntojen hillitsemiseksi Kalajoella.

Mervi Manninen
vs. ylilääkäri
Kalajoen terveyskeskus