Kylien välinen kuntoilukampanja käynnistyy vappuna

Edellisiltä kesiltä tuttu kylien välinen leikkimielinen kuntoilukampanja haastaa tänäkin kesänä ihmiset liikkumaan.

Kylien välinen kuntoilukampanja käynnistyy vappuna

Tämänhetkinen maailmanlaajuinen koronapandemia on rajoittanut valtavasti liikkumista ja urheiluakin. Ulkoilua ja luonnossa tapahtuvaa kuntoilua voi kuitenkin edelleen harrastaa, kun muistamme liikkua alle 10 henkilön ryhmissä, muistamme hyvät turvavälit (1-2 metriä) ja huolehdimme myös käsihygienista. Koronaepidemian vuoksi suosittelemme oman kynän ottamista mukaan tartuntariskien vähänentämiseksi.

Edellisiltä kesiltä tuttu kylien välinen leikkimielinen kuntoilukampanja haastaa tänäkin kesänä ihmiset liikkumaan. Kuntoilukampanjassa kannustetaan monipuoliseen liikkumiseen pyöräillen, kävellen, juosten, sauvakävellen ja rullaluistellen/hiihtäen. Kuntoilusuoritukset merkitään vihkoihin, joita löytyy ympäri Kalajokea, kaupungin tarralogolla merkityistä postilaatikoista. Suoritusvihkoihin kirjataan ylös päivämäärä, oma nimi ja oma kotikylä, kilometrejä ei tarvitse erikseen merkitä. Lista postilaatikoiden sijainnista ohessa. Tämä kuntoilukampanja antaakin hyvän motivaatiotekijän lähteä käymään päivän aikana oman kylän lähimmällä ”suorituspaikalla” merkitsemässä oman nimensä ja kotikylänsä kirjoihin ja kansiin ja miksei samalla lenkillä vaikka siellä naapurikylänkin puolella.

Viime kesänä liikuntasuorituksia kirjattiin kaikkiaan noin 8000 kappaletta. Suorituksia voi merkitä vapusta elokuun loppuun saakka. Kampanjan päättyessä lasketaan kaikki suoritukset ja katsotaan kylän asukaslukuun suhteutettuna, mikä kylä on ollut aktiivisin kuntoilemaan kesän aikana. Aktiivisin kylä palkitaan syksyllä. Viime kesänä aktiivisimmaksi kyläksi osoittautui Kärkisen kylä.

Kuntoilukampanjan postilaatikot sijaitsevat:

· Ämmän venesatama

· Vihasniemen lintutornin katos

· Tapion Tupa

· Konikarvon venesatama

· Tyngän Mylly

· Raution Nuorisoseuran talo

· Vasankarin Nuoriseuran talo

· Mehtäkylä (risteys, vanhan kaupan vastapäinen rakennus)

· Pahkalan entinen kauppa

· Hillilän koulu

· Vanhan satamatien päässä Himangalla

· Tomujoen tien risteys

· Himankakylän tien risteys

· Kärkisen koulu