Maaseutuyritysasiantuntijalle töitä – hakuaikaa jatkettu 15.4. asti!

Rekrytointi-banneri Kalajoki-logolla

Kalajoen kaupungin maaseutupalveluissa on haettavana

MAASEUTUYRITYSASIANTUNTIJAN määräaikainen toimi.

HAKUAIKAA JATKETAAN 15.4.2021 KLO 22.00 SAAKKA. Tehtävää aiemmin hakeneet otetaan huomioon ilman uutta hakemusta.

Kalajoen alkutuotanto on vahvaa ja monipuolista eri mittareilla mitattaessa niin maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin. Tuotannon monipuolisuudesta kertoo se, että maatalouden myyntitulovertailussa Kalajoki sijoittuu perunanviljelyn lisäksi myös kaikilla kotieläintuotannon eri alueilla Suomen vertailussa erinomaisesti.

Maaseutuyritysasiantuntijan tavoitteena on vahvistaa Kalajoen maaseutuyritysten vahvuuksia ja edesauttaa alkutuotannon ja maaseudun kehittymistä entistä kilpailukykyisemmiksi. Tavoitteena on edistää maaseutuyritysten toimintaympäristöä ja liiketoimintamahdollisuuksia. Kalajoen maatilojen ja maaseudun kehittämiselle haetaan uusia mahdollisuuksia, aktivointia ja vaikuttavuutta määräaikaisen maaseutuyritysasiantuntijan avulla.

Maaseutuyritysasiantuntijan tehtävänä on kartoittaa maaseutuyritysten kehittämiskohteet, selvittää mahdollisuudet yrityskohtaisen / yhteishankkeiden rahoitukselle, aktivoida ja olla tukena kehittämissuunnitelmien laatimisessa sekä valmistella yhteistyössä maaseutupalveluiden kanssa maaseudun kehittämishankkeita ja maaseutustrategian toteuttamista. Muita tehtävään kuuluvia osa-alueita ovat mm. uusien liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen alkutuotannossa ja maaseutuyrityksissä sekä sidosryhmäyhteistyö.

Maaseutuyritysasiantuntijalta edellytetään alkutuotannon, maaseutuyrittäjyyden ja maaseudun tuntemusta sekä alkutuotannon ja maaseudun kehittämiseen liittyvää talousosaamista ja rahoituskanavien tuntemusta. Hakijalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa esim. AMK-agrologi (ent. opistotaso). Maaseutuyritysasiantuntijalta odotetaan kehittämissuuntautuneisuutta, oma-aloitteellisuutta, aktiivisuutta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Maaseutuyritysasiantuntija tekee tiivistä yhteistyötä alueen maaseutuasiamiesten ja yritysasiantuntijoiden kanssa.

Työ alkaa 1.4.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2023 saakka. Palkkaus ja muut ehdot määräytyvät voimassa olevan KVTES:n perusteella. Toimea täytettäessä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Tehtävään hakeminen ja lisätiedot

Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa kuntarekry.fi 15.4.2021 klo 22 mennessä. Tehtävää aiemmin hakeneet otetaan huomioon ilman uutta hakemusta.

Lisätietoja tehtävästä antaa maaseutujohtaja Antti Pulkkinen, antti.pulkkinen@kalajoki.fi, puh. 044 4691 251.

Organisaation kuvaus

Kalajoki tarjoaa kaikenikäisille asukkailleen kokemuksen elämänmittaisesta viiden tähden lomasta – ihan omassa kotikaupungissa. Kalajoella on hienoja tontteja ja asuntoja niin keskustassa kuin meren läheisyydessä. Harrastaakin voi melkein mitä vain, kulttuurista kuntosaliin, parkourista patikointiin. Kalajoelta ei tarvitse lähteä edes merta edemmäs lomalle, kun on oma ranta ja reilusti palveluja ihan lähellä.