Maskisuositus

Covid-19

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen koordinaatioryhmä on antanut suosituksia vallitsevaan koronavirusepidemiaan liittyen.

Koordinaatioryhmä suosittelee suu-nenäsuojainten käyttöä koko terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä, mikäli turvavälit eivät toteudu. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita. Sosiaalihuollon ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköissä suositus henkilökunnan suunenäsuojainten käytöstä on ollut voimassa jo aiemmin ja jatkuu entisenlaisena.

Kalajoen kaupungilla noudatetaan suositusta seuraavasti:

  • Maskia on käytettävä kaikissa terveyspalvelun yksiköissä. Näitä ovat vastaanotto, neuvola, kuntoutus, suun terveydenhuolto, Osviitta ja osasto. Näissä yksiköissä oleskeleville potilaille, omaisille, opiskelijoille ja vierailijoille suositellaan myös maskin käyttöä.
  • Sosiaalihuollon ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköt Kalajoella ovat: Mäntyrinne, Maininki, Salmenranta, Kalliokoti, Puistola, Iltarusko.  Näissä sekä kotihoidossa, käytetään maskia aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti.
  • Näiden lisäksi Kalajoen kaupunki edellyttää, että sosiaalitoimen työntekijät käyttävät maskia asiakaskontakteissa.

Em. yksiköiden esimiehet huolehtivat maskien hankinnasta.

Koordinaatioryhmä on lisäksi suositellut siirtymistä etätyöhön ja etäkokouksiin. Tästä on annettu suositus Kalajoen kaupungin henkilöstölle 5.10.2020 lähetetyllä sähköpostilla.

Suositukset astuvat voimaan 12.10.2020 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perusvaiheessa, mutta päivittäisten positiivisten koronanäytteiden lukumäärä kasvaa. Näillä toimenpiteillä pyritään rajoittamaan epidemian laajenemista.

 

Anu Eskelinen                              Jukka Puoskari                             Mari Saari-Somero
ylilääkäri                                         kaupunginjohtaja                      henkilöstöjohtaja