Musiikkityöpajoja lapsille ja nuorille Havulan kartanon pihapiirissä heinäkuussa

Iso vaalea rakennuksinen kartanorakennus.

Musiikkityöpajoissa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus sukeltaa sekä Plassin alueen historiaan että musiikin eri muotoihin.

Havulan musiikkityöpajat 8. -30.7.2021

Havulan kartanon pihapiirissä (Plassintie 56, Kalajoki) heinäkuussa pidettävät musiikkityöpajat ovat lapsille ja nuorille suunnattuja, toiminnallisia työpajoja. Työpajat ovat avoinna torstaisin ja perjantaisin kello 12 -15.

Työpajat ovat osa Kalajoki Akatemian Yhteistä virtaa-hanketta. Hankkeessa tuetaan lasten ja nuorten yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia monipuolisen musiikki- ja taidetoiminnan keinoin. Työpajoja ohjaa hankkeen yhteisömuusikko Anna Karsikas-Kuusisto.

Työpajojen teemat

8.- 9.7 Merimieslauluja

”Oletko kuullut TikTok-hitti Wellermanin? Ennen vanhaan samankaltaiset laulut kulkivat merimiesten mukana satamasta toiseen. Laulut muuntuivat kulkiessaan ja niistä syntyi lastenlauluja ja muita tunnettuja kappaleita.”

Tule kokeilemaan merimieslaulujen soittamista ukulelella tai sanoita samalla vaikka oma merimieslaulusi. Et tarvitse aiempaa soitto- tai sanoitustaitoa. 

15. – 16.7 Lusikat soimaan!

”Ennen vanhaan, kun kaikkea oli niukasti, ei joka talosta löytynyt oikeita soittimia. Tällöin soittovälineiksi kelpasi vaikkapa pyykkilauta ja lusikat. Tällaista skiffle- eli kihvelisoittoa harrastavat monet nykyäänkin. ”

Tule kokeilemaan, miten lasit, lusikat ja muut esineet soivat! Tarjolla on monenlaisia erilaisia kihvelisoittimia, joita voit kokeilla.  

22. – 23.7 Soitinrakennustyöpaja

”Plassin aikoinakin soittimia tehtiin itse puusta, tuohesta tai eläinten sarvista. Soittimia voi nykyäänkin tehdä erilaisista materiaaleista ja kokeilla, miten esineen saa soimaan.”

Tule tekemään itsellesi soitin yksinkertaisista materiaaleista. Vaihtoehtoja on useita ja voit valita niistä sinulle sopivan ja mieluisan.

29. – 30.7. Lastenlauluja ennen vanhaan

“Plassin alueella on asunut sen kulta-aikana paljon lapsiakin. Monet edelleen tutut lastenlaulut ovat vanhaa perimää ja niitä on saatettu laulaa myös Plassin kuhinassa. Osa lauluista kulki ympäri maailmaa merimiesten mukana ja saivat sitten lapsille sopivat sanat.”

Tule kokeilemaan ukulelen soittoa ja samalla voit laulaa ja soittaa samoja lauluja, joita Plassin alueen lapsetkin ehkä joskus lauloivat. Et tarvitse aikaisempia soittotaitoja. Paikalla on ukuleleja kokeiltavaksi ja opetusta. 

Havulan musiikkityöpajat lyhyesti

  • Työpajat 8. – 30.7.2021 torstaisin ja perjantaisin kello 12 – 15
  • Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua ja niihin voi tulla milloin vaan työpaja-aikana.
  • Pajat on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta aikuisillakin on lupa osallistua.
  • Musiikkityöpajat ovat ilmaisia.
  • Alle 5v. voivat osallistua vanhempiensa seurassa.
  • Koronan takia huolehdimme erityisesti hygieniasta ja toimimme turvavälein.

Työpajat ovat osa Yhteistä virtaa- yhteisömuusikko lasten ja nuorten hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukemassa -hanketta. Hanke on osa Kalajoen Kulttuuriakatemian toimintaa ja on saanut Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustuksen.

Lisätietoja

yhteisömuusikko Anna Karsikas-Kuusisto, p. 040 629 9515, anna.karsikas-kuusisto@kalajoki.fi

Taiteen edistämiskeskuksen logo ja teksti