Mutkalammin tuulipuiston turbiinikuljetukset viikolla 8

Turbiiniosat toimitetaan Mutkalammen rakennustyömaalle Raahen ja Kalajoen satamista Kannuksen kautta. Kuljetuksissa toimitetaan mm. tuulivoimaloiden tornilohkoja, konehuoneita, vaihteistoja, generaattoreita, napoja ja lapoja.

Mutkalammin tuulipuiston rakentaminen on edennyt siihen vaiheeseen, että maanrakennustyöt ovat valmistumassa ja turbiinien osien toimitus tuulipuiston alueelle alkamassa.

Johtuen osien mittasuhteista toimitukset tulevat vaikuttamaan lähialueen liikenteeseen. Erikoiskuljetukset alkavat 16.2.2022 ja niiden on arvioitu kestävän kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Alla viikon 8 toimitukset. Emme vastaa muutoksista kuljetusaikatauluun. Tarkista aikataulu artikkelin lopussa olevasta linkistä.

PVM Klo 10–15 Klo 18–22
19.2. Ei toimituksia Ei toimituksia
20.2. Ei toimituksia Tornilohko, siivet
21.2. Hub, Nacelle, Tornilohko Siivet, Tornilohko
22.2. Hub, Nacelle, Drivetrain, Tornilohko Siivet, Tornilohko
23.2. Hub, Nacelle, Drivetrain, Tornilohko Siivet, Tornilohko
24.2. Hub, Nacelle, Drivetrain, Tornilohko Siivet, Tornilohko
25.2. Hub, Nacelle, Drivetrain, Tornilohko Tornilohkot, Hubi

Pääasialliset toimitusajat

Toimituksista johtuvien häiriöiden minimoimiseksi komponettien toimitusajat pyritään ajoittamaan päivisin klo 07–10 sekä klo 15–18 välisten aikojen ulkopuolelle, jotta kuljetuksilla olisi mahdollisimman vähän vaikutusta esimerkiksi työmatka- ja koululiikenteeseen. Toiminnan monimuotoisuuden takia on kuitenkin mahdollista, että jokaisena päivänä tämä ei ole mahdollista.

Mitä kuljetetaan?

Erikoiskuljetuksista vastaa Havator Oy. Arvioitu kuljetusten määrä per päivä on neljä eri saattuetta ja yhteensä 12 komponenttia. Kuljetuksissa toimitetaan mm. tuulivoimaloiden tornilohkoja, konehuoneita, vaihteistoja, generaattoreita, napoja ja lapoja.

Turbiiniosat toimitetaan Mutkalammen rakennustyömaalle Raahen ja Kalajoen satamista Kannuksen kautta.

Reitti ja vaikutukset lähialueelle

Suurin vaikutus toimituksista tulee olemaan Märsylän, Mutkalammin ja Korvenkylän asukkaille ja etenkin Korvenkylän ja Mutkalammin asukkaille.

Kuljetusreittiä on jouduttu muokkaamaan, jotta se soveltuu erityiskuljetuksille. Kuljetuksista vastaava Havator Oy käyttää saattueiden edessä saattoautoa. Kuljetusreitillä vastaantuleva liikenne joudutaan pysäyttämään ja ohjaamaan levikkeille ja risteyksille kuljetuksien ja vastaantulevan liikenteen turvallisuuden varmistamiseksi. Saattoauto huolehtii vastaantulevien pysäyttämisestä.

Suositus Mukalammen ja Korvenkylän asukkaille

Suosittelemme Korvenkylän ja Mutkalammen asukkaille punaisella katkoviivalla merkityn reitin käyttöä, sillä etenkin vastaan tulevan siipikuljetusrekan tai tornilohkorekan ohittaminen henkilöautolla Märsylä-Mutkalampi välisellä tiellä on haastavaa ja jossain kohdissa mahdotonta. Katso kartta alla olevasta linkistä.

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja toimituksista ja niiden aikatauluista osoitteessa: https://mutkalampi.fi/toimitukset/.

Turbiiniosien toimituksen Mutkalammin tuulipuistoon.