Tehdään siitä virallista – muuta pysyvästi Kalajoelle!

Asutko Kalajoella omassa tai vuokraamassasi loma-asunnossa osa-aikaisesti tai pysyvästi? Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi olla kokonaan kalajokinen?
Tee siitä nyt virallista ja muuta pysyvästi Kalajoelle!

Kalajoella on tunnetusti edullinen veroprosentti, 21. Keskituloinen pariskunta säästää vuodessa yhteensä noin 1200 euroa* olemalla kirjoilla Kalajoella, eikä esimerkiksi kunnassa, jossa veroprosentti on 23. Aika merkittävä summa!

Verotus määräytyy sen mukaan, missä olet kirjoilla vuoden viimeisenä päivänä, 31.12. Nyt voisi olla sopiva hetki tehdä osoitteenmuutos!

Esimerkkejä alueen kuntien veroprosenteista:

Alavieska 22%
Haapajärvi 22,50%
Haapavesi 22%
Kalajoki  21%
Kannus 21,50%
Kokkola 21,50%
Merijärvi 22,50%
Nivala 22%
Oulainen 22%
Pyhäjoki 20,75%
Raahe 21,25%
Sievi 21,75%
Toholampi 21,75%
Ylivieska 23%

 

Kun haluat muuttaa pysyvästi Kalajoelle, voit tehdä osoitteenmuutoksen Digi- ja väestötietoviraston sivuilla.

Oletko jo tehnyt osoitteenmuutoksen, mutta kirjat eivät ole siirtyneet Kalajoelle? Tarkista omat tietosi tästä linkistä. Mikäli sinulla on kysyttävää tästä tai muusta muuttamiseen liittyvästä asiasta, ota yhteyttä Anne Tullilaan, anne.tullila@kalajoki.fi

Voit myös tutustua muuttajille koottuun Kodiksi Kalajoki -sivustoomme, jos etsit tietoa elämästä Kalajoella.

Vapaa-ajan asunnon käyttötarkoituksen muutos

Kaupungille ei ole väliä onko pysyvä osoitteesi loma-asunnossa vai vakituiseen asumiseen tarkoitetussa asunnossa – kaupungin palvelut ovat käytössäsi.

Mikäli kuitenkin haluat tehdä pysyvästi loma-asunnoksi suunniteltuun asuntoosi käyttötarkoituksen muutoksen, myös kiinteistöverosi laskee. Vakituisen asumisen kiinteistöveroprosentti on 0,5 ja muilla asuinrakennuksilla 1,10. Muutos tehdään Lupapisteessä.

Tarkista, onko käyttötarkoituksen muutos asuntosi kohdalla mahdollinen. Katso ohjeet muutokseen kaupungin verkkosivuilta. Voit kysyä apua myös rakennustarkastajiltamme Tero Jelekäiseltä, tero.jelekainen@kalajoki.fi tai Esa Linnalalta, esa.linnala@kalajoki.fi

Tehdään siitä virallista – muuta pysyvästi Kalajoelle.

Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!

* Laskelma perustuu suomalaisten keskipalkkaan (Tilastokeskus 1/2022) ja on laskettu Vero.fi -sivun veroprosenttilaskurilla, kahden hengen talouden palkkatuloilla.

 

Lähteet

Laske arvio veroistasi Verohallinnon sivuilla