Muutoksia kirjaston käyttösääntöihin ja maksuihin 1.6. alkaen

Tiekkö-kirjastojen käyttösäännöt ja maksut muuttuvat 1.6. alkaen.

Kalajoen kaupunginkirjaston käyttösäännöt ja maksut muuttuvat kesäkuusta alkaen. Kaikissa Tiekkö-kirjastoissa eli Alavieskassa, Kalajoella, Merijärvellä, Nivalassa, Oulaisissa, Sievissä ja Ylivieskassa otetaan käyttöön yhteiset käyttösäännöt, jotka on uudistettu uuden kirjastolain (1492/2016) pohjalta.

Yhteiset säännöt sujuvoittavat yhteistyötä jatkossa. Tiekkö-kirjastoilla on muun muassa yhteinen aineisto- ja lainaajarekisteri, toimintastrategia, hankinta- ja hankeyhteistyötä, viikoittainen aineiston seutukuljetus sekä yhteiset varastointi- ja poistoperiaatteet.

Käyttösäännöissä on määritelty Tiekkö-kirjastojen asiakastilojen käyttö ja aukioloajat, kirjastoaineiston käyttö, lainaaminen ja varaaminen, palauttaminen ja palauttamisen määräajat, kirjaston käyttäjän velvollisuudet, maksuttomat ja maksulliset palvelut, lainauskielto sekä kirjaston käyttökielto.

Uuden kirjastolain myötä poistuvat varausmaksut omasta, Tiekkö-kirjastojen ja valtakunnallisten keskuskirjastojen aineistosta. Muistutus- ja myöhästymismaksut nousevat hieman, ja uutena otetaan käyttöön maksu noutamattomista varauksista.

Uusiin käyttösääntöihin ja maksuihin voit tutustua tästä linkistä: http://kalajoki.fi/vapaa-aika-ja-liikunta/kirjasto/kirjaston-kayttajalle/kayttosaannot-ja-maksut/