Muutoksia Vestia Oy:n jätehuollossa vuodelle 2021

Logo Vestia paremman ympäristön puolesta

Jäteastioiden tyhjennysviikko vaihtuu osalla asiakkaista 1.1.2021 alkaen

Vestia Oy:n kotitalouksien ja taloyhtiöiden vuonna 2020 parillisilla viikoilla tehdyt jäteastiatyhjennykset vaihtuvat parittomille viikoille ja päinvastoin 1.1.2021 alkaen. Muutos koskee kotitalouksia ja taloyhtiöitä, joissa jäteastioiden tyhjennysväli on kahden, neljän, kuuden, kahdeksan, kymmenen tai kahdentoista viikon tyhjennysvälillä. Tyhjennysrytmissä ei tapahdu muutoksia kummassakaan tapauksessa.

Syy jäteastioiden tyhjennysviikon vaihtumiseen johtuu siitä, että vuonna 2020 viikkoja on 53, kun niitä normaalisti on 52. Vestian asiakaspalvelusta saat tarvittaessa lisätietoa ja voit vaihtaa tyhjennysrytmiä lyhyemmäksi tai pidemmäksi.

 

Kalajoen lajittelupihan henkilökunnan palveluajoissa muutoksia

Kalajoen (Meinala) automatisoidulla lajittelupihalla asiointi onnistuu palveluautomaatilla maanantaista perjantaihin klo 10-17. Ensi vuonna henkilökuntaa on paikalla lajittelupihalla enää kerran viikossa, perjantaisin klo 14-17.

Aiemmin henkilökuntaa on ollut paikalla perjantai-iltapäivien lisäksi myös keskiviikkoisin. Itsepalveluaikoina asiointiin saa apua tarvittaessa etävalvomosta infopisteiden kautta.

Muut aukioloajat vuonna 2021

Himangan hyötyjäteasema palvelee myös ensi vuonna totuttuun tapaan parittomien viikkojen tiistaisin, talvella klo 14-17 (1.10.-30.4.) ja kesällä klo 14-18 (1.5.-30.9.).

Ylivieskan lajittelupiha ja vaaka-asema palvelevat totuttuun tapaan maanantaista perjantaihin klo 8-17. Lajittelupiha on auki lisäksi touko- ja lokakuun lauantaisin klo 8-13. Jätekeskuksessa sijaitseva Vaihtori on auki lajittelupihan aukioloaikojen mukaisesti. Vestian asiakaspalvelu ja laskutus palvelevat tulevanakin vuonna maanantaista perjantaihin klo 8-15.30.

Kaikki aukioloajat löytyvät myös Vestian verkkosivuilta: www.vestia.fi sekä Vestian vuoden 2021 vuosikalenterista. Vuoden aikana mahdollisesti tulevista hyötyjäteasemien ja lajittelupihojen aukioloaikamuutoksista tiedotetaan erikseen.

 

Lisätiedot:

asiakaspalvelu / asiakaspalvelu@vestia.fi / (08) 410 8700