Muutos etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokailun järjestämiseen

Kalajoki Koronatiedotus

Ruoka-annosten jakaminen toteutetaan jatkossa kahdesti viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin

Olemme saaneet runsaasti palautetta etäopetuksessa olevien oppilaiden kouluruokailun järjestämisestä. Ensimmäiset ruoka-annokset jaettiin torstaina 2.4.2020. Jakelu on sujunut pääsääntöisesti hyvin ja kaikki ruokatilauksen tehneet ovat saaneet annoksensa. Kuten alkuperäisessä tiedotteessa mainittiin, palvelua kehitetään saatujen kokemusten ja palautteen perusteella.

Valtioneuvoston antamassa poikkeustilaa koskevassa asetuksessa todetaan, että opetuksen järjestäjällä on velvollisuus järjestää kouluateria siinä laajuudessa kuin se on mahdollista toteuttaa.  Kalajoen kaupunki on halunnut helpottaa perheiden arkea jakamalla ruoka-annokset oppilaille tilausten mukaan.

Saatujen kokemusten ja palautteen perusteella Kalajoen valmiusryhmä on päättänyt muuttaa etäopetuksessa olevien oppilaiden aterioiden jakelua maanantaista 20.4.2020 alkaen.

  • Ruoka-annosten  jakaminen toteutetaan jatkossa kahdesti viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin.
  • Maanantaina jaetaan yhdessä ateriapakkauksessa ruoka maanantaille ja tiistaille.
  • Keskiviikkona jaetaan keskiviikon ateria sekä yhdessä ateriapakkauksessa ruoka torstaille ja perjantaille.
  • Etäopetuksessa olevien ateriat sisältävät ainoastaan pääruoan.

Noutopisteet

  • Kahdesta noutopisteestä, Raumankarin koululta ja Pohjankylän koululta, annoksia jaetaan pidennetyn aikataulun mukaisesti klo 11.15- 16.30 välisenä aikana.
  • Muilta kouluilta jakelu tapahtuu klo 11.15-12.30 välisenä aikana.
  • Voit valita aterioiden noutopisteeksi minkä tahansa lomakkeessa mainitun koulun sen mukaan, mikä sopii parhaiten omiin aikatauluihin, työmatkoihin jne.

Jakelun uudelleenjärjestelyn vuoksi joudumme pyytämään huoltajia tekemään uudet ateriatilaukset Wilman kautta lähetetyn linkin kautta perjantaihin 17.4. klo 12.00 mennessä. Tällä aikataululla jakelu saadaan alkamaan maanantaina 20.4. Jokaisesta oppilaasta tulee täyttää oma lomake.

Ilmoitus on voimassa etäopetuksen ajan tai siihen saakka, kun huoltaja ilmoittaa sen päättymisestä. Ruokatilauksen päättämisestä ilmoitetaan sähköpostilla keskuskeittiö Mertaan; merta.keskuskeittio@kalajoki.fi

Ruokaa hakevalla henkilöllä tulee olla mukanaan kylmälaukku tai vastaava, jolla turvataan kylmäketjun säilyminen kotiinkuljetuksen ajan.

Ruokia hakiessa ja jonottaessa tulee noudattaa yleisiä hygieniaohjeita. Hakijoiden on pidettävä 1-2 metrin etäisyys toisiin paikalla oleviin, jotta vältetään viruksen leviäminen. Flunssaoireisena ei voi tulla hakemaan ruokia.

Mikäli et pysty hyödyntämään koulujen ateriapalvelua ja tarvitset ruoka-apua, voit olla yhteydessä sosiaalitoimistoon p. 044 4691 237

 

RIku Saksholm, opetuspalvelut
Paula Kumpula, ruokapalvelut