Myydään Himangan vanha terveyskeskus

Himangan vanha terveyskeskus

Kalajoen kaupunki myy palvelukäytöstä poistuneen Himangan terveyskeskuksen tarpeettomana. Kohde myydään purkukuntoisena ja se on ollut kylmillään helmikuusta 2022 alkaen.

Kohde sijaitsee keskeisellä paikkaa Himangan ydinkeskustassa palveluiden lähellä. Kohteen ostajalla on uudisrakennuksen rakentamisvelvoite kahden vuoden kuluessa kaupanteko hetkestä. Vaihtoehtoisesti ostaja täyttää rakentamisvelvoitteen peruskorjaamalla ja ottamalla nykyiset kylmillään olevat rakennukset uudelleen käyttöön.

Kohde on myynnissä Huutokaupat.com -sivuston kautta. Tutustu myynti-ilmoitukseen tästä.

Osoitteessa Kannuskyläntie 13, 68100 Himanka, sijaitseva Himangan vanha terveyskeskus on rakennettu vuonna 1966.

Myyntikohde sisältää Kalajoen kaupungissa sijaitsevan kiinteistön KANNUSMÄNNIKKÖ 208-433-0012-0026, jonka pinta-ala on kiinteistörekisterissä 2700 m2 sekä noin 728 m2 suuruisen määräalan kiinteistöstä Patterinpuisto 208-433-12-76. Kiinteistö ja määräala muodostavat Himangan kirkonseudun asemakaavaan merkityn Julkisten lähipalvelurakennusten tontin (YL I) korttelissa 45. Asemakaavan mukaisen tontin pinta-ala on noin 3489 m2.

 

Asemakaavan mukaisella tontilla sijaitsee vanha terveyskeskus 916 m2 sekä talousrakennus 76 m2.

 

Nykyisten rakennusten purkamisen jälkeen määräalan uudisrakentamiseen oikeuttava rakennusoikeus on 1 100 kem2. Tässäpä loistava paikka esimerkiksi rivitalolle! 

 

Kiinteistöön ei ole toteutettu kuntotutkimusta.

Kauppa sisältää: 

 • Kalajoen kaupungissa sijaitsevan kiinteistön KANNUSMÄNNIKKÖ 208-433-0012-0026 sekä noin 728 m2 suuruisen määräalan kiinteistöstä Patterinpuisto 208-433-12-76. Kiinteistö ja määräala muodostavat Himangan kirkonseudun asemakaavaan merkityn Julkisten lähipalvelurakennusten tontin (YL I) korttelissa 45. Asemakaavan mukaisen tontin pinta-ala on noin 3489 m2. Tontilla sijaitsee purkukuntoisia rakennuksia.
 • Sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöliittymät. Vesiliittymä on olemassa, mutta tulpattuna. Vesiliittymän takaisin kytkentä ja vesimittarin asennus jäävät ostajalle.

Kauppa ei sisällä: 

 • Irtaimisto ei kuulu kauppaan.

Rakennuksen tekniset tiedot: 

 • Rakennusvuosi 1966
 • Rakennusmateriaali: Tiili, betoni, sekarakenne
 • 1 kerroksessa
 • Kerrosala 992 m2 (päärakennus 916 m2 ja talousrakennus 76 m2)
 • Rakennusvuosi 1966
 • Pinta-ala 2700 m2 KANNUSMÄNNIKKÖ 208-433-0012-0026 ja 728 m2 suuruisen määräalan kiinteistöstä Patterinpuisto 208-433-12-76. Asemakaavan mukaisen tontin pinta-ala on noin 3489 m2
 • Rakennusoikeus purkamisen jälkeen 1 100 kem2.
 • Lämmitys: Vesikeskuslämmitys  HUOM! Kiinteistö ollut kylmillään 2/2022 alkaen

 

Liitteenä pohja-, asemakaavaote, kiinteistörekisterin karttaotteet.

Kiinteistö on ollut kylmillään helmikuusta 2022 saakka.

Tarjoajat sitoutuvat yhteystietojen luovuttamiseen kaupungille päätöksentekoa varten.

Huutokauppaan voi osallistua Huutokaupat.com sivustolla tai jättämällä kirjallisen tarjouksen perjantai 30.09.2022 kello 14.00 mennessä osoitteeseen

Kalajoen kaupunki / Kirjaamo

Kalajoentie 5, 85100 Kalajoki

tai sähköpostilla osoitteeseen:

kirjaamo@kalajoki.fi

Tarjous voidaan tehdä kirjallisesti minimikorotuksella tiettyyn rajaan saakka, tai kertatarjouksella haluttuun summaan – tämän tulee ilmetä tarjouksesta.

Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi kohteen ilmoitukseen. Kalajoen kaupunki ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle.

Korkeimman tarjouksen tehneen tulee maksaa varausmaksua 500 euroa kaupungin osoittamalle tilille 3 vuorokauden kuluessa tarjouskaupan päättymisestä. Mikäli kauppa peruuntuu, varausmaksua ei palauteta.

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, lainhuudatuksesta sekä lohkomiskustannuksista.

Kauppakirjat tulee allekirjoittaa viimeistään 3 kuukauden kuluessa huutokaupan päättymisestä.

Lopullisen myyntipäätöksen tekee Kalajoen kaupunginvaltuusto.

Huutokauppa päättyy perjantaina 30.09.2022 klo 20.00.

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Kalajoen kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Kohde myydään purkukuntoisena siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Kohteen ostajalla on rakentamisvelvoite kyseiselle kiinteistölle kahden vuoden kuluessa kaupantekohetkestä.

Ostaja vastaa mahdollisesta käyttötarkoituksen muutokseen liittyvän hakemuksen jättämisestä kaupungille ja vastaa siitä aiheutuvista kustannuksista, sillä hetkellä voimassa olevan taksan mukaisesti.

Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Korkeimman tarjouksen tehneen tulee maksaa varausmaksua 500 euroa kaupungin osoittamalle tilille 3 vuorokauden kuluessa tarjouskaupan päättymisestä. Mikäli kauppa peruuntuu, varausmaksua ei palauteta. Varausmaksu 500 € vähennetään kauppasummasta.

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, lainhuudatuksesta sekä lohkomiskustannuksista.

Kauppakirjat tulee allekirjoittaa viimeistään 3 kuukauden kuluessa huutokaupan päättymisestä.

Kohteelle ei myönnetä takuuta. Ilmoituksen kuvaukset ovat ainoastaan myyjän arvioita myytävästä kohteesta. Huutokauppaan osallistuvan on itse tutustuttava kohteeseen ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Tarjouksen jättämällä huutaja hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan.

Tarjous voidaan tehdä kirjallisesti minimikorotuksella tiettyyn rajaan saakka, tai kertatarjouksella haluttuun summaan – tämän tulee ilmetä kirjallisesti jätetystä tarjouksesta. Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi kohteen ilmoitukseen. Kalajoen kaupunki ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle.

Tarjouksen tehnyt hyväksyy nämä myyntiehdot suorittaessaan huudon.

Lopullisen myyntipäätöksen tekee Kalajoen kaupunginvaltuusto.

Näyttö

Sopimuksen mukaan. Sovi esittely!

Fanni Pöntiö

Tonttimyyjä

Kalajoen kaupunki

+358 44 4691 125

fanni.pontio@kalajoki.fi

Myyjän antamat tiedot

Kalajoen kaupunki vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Kaupan solmiminen

Kiinteistön kauppa on tehtävä maakaaressa säädetyssä muodossa. Kauppakirjat tulee allekirjoittaa viimeistään 3 kuukauden kuluessa huutokaupan päättymisestä. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen. Varausmaksu 500 € vähennetään kauppasummasta. Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, lainhuudatuksesta sekä lohkomiskustannuksista.

Muut kustannukset

Ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on 4 % velattomasta kauppahinnasta (ellei täytä vakituisen ensiasunnon ostajan edellytyksiä).

Maksutapa 

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.