Myytävänä rivitalokiinteistö Virkatie 3

Kalajoen keskustan ilmakuva Virkatien asunnot punaisella merkitty

Kalajoen kaupunki myy käytöstä poistuneen Virkatien rivitalokiinteistön tarpeettomana. Kohde myydään purkukuntoisena uudisrakentamista varten tarjousten perusteella. Määräala n. 2 359 m2.

Myytävän määräalan muodostaa Kalajoen kirkonseudun asemakaavan mukaisen asuinrivitalotontin (AR) nro 1 korttelissa 1016. Kohde sijaitsee Kalajoen keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä palveluista ja Merenojan uudesta yhtenäiskoulusta.

Kiinteistö on rakennettu 1972 ja se sijaitsee osoitteessa Virkatie 3, 85100 Kalajoki. Kohde on kärsinyt toukokuussa 2019 myrskyn aiheuttamasta kattovauriosta. Rakennus on elinkaarensa päässä ja siihen ei enää tehdä kunnostustoimenpiteitä. Rakennus on kylmillään.

Nykyisten rakennusten purkamisen jälkeen määräalan uudisrakentamiseen oikeuttava rakennusoikeus on 780 kem2.

Kauppa sisältää:

 • Yhteensä noin 2 359 m2 suuruisen määräalan kiinteistöstä RIVI 208-406-7-61, sekä sillä sijaitsevat purkukuntoiset rakennukset
 • Sähkö-, kaukolämpö, vesi- ja viemäriliittymät

Rakennuksen tekniset tiedot:

 • Rakennusvuosi 1972
 • Kerrosluku 1, huoneistoja 6 kpl
 • Kokonaisala 600 m2
 • Huoneistoala 408 m2
 • Pinta-ala 2 359 m2
 • Rakennusoikeus purkamisen jälkeen 780 kem2

Kohteeseen ei ole tehty asbesti tai haitta-aine tutkimusta. Pyydettäessä asemakaavaote, kiinteistörekisterin karttaote, julkisivu- ja leikkauskuvat, pohjakuva, suoraviljelyanalyysi, mikrobitutkimus ja kuntokatselmus sekä ilmakuvaa kohteesta. Korkeimman tarjouksen tehneen tulee maksaa varausmaksua 500 euroa kaupungin osoittamalle tilille 3 vuorokauden kuluessa tarjouskaupan päättymisestä. Mikäli kauppa peruuntuu, varausmaksua ei palauteta. Tarjoajat sitoutuvat yhteystietojen luovuttamiseen kaupungille päätöksentekoa varten. Lopullisen myyntipäätöksen tekee Kalajoen kaupunginvaltuusto.

Tarjouksessa vaadittavat tiedot

Tarjouksesta tulee käydä ilmi seuraavat tiedot:

 • Tarjoajan virallinen nimi, osoite, y-tunnus, sähköposti, puhelinnumero.
 • Tarjouksen kokonaissumma (kauppahinta ei sisällä arvolisäveroa)
 • Lyhyt esittely määräalalle suunnitellusta uudisrakennushankkeesta

Tarjouksen jättäminen

Sitovat tarjoukset liitteineen tulee toimittaa perjantai 19.03.2021 klo 14.00 mennessä kirjallisena osoitteeseen:

Kalajoen kaupunki
Kirjaamo
Kalajoentie 5
85100 Kalajoki
tai
sähköpostilla osoitteeseen:
kirjaamo@kalajoki.fi

Myyntiehdot

Kalajoen kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Kohde myydään purkukuntoisena siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Kohteen ostajalla on rakentamisvelvoite kyseiselle kiinteistölle kahden vuoden kuluessa kaupantekohetkestä.

Korkeimman tarjouksen tehneen tulee maksaa varausmaksua 500 euroa kaupungin osoittamalle tilille 3 vuorokauden kuluessa tarjousajan päättymisestä. Mikäli kauppa peruuntuu, varausmaksua ei palauteta. Varausmaksu 500 € vähennetään lopullisesta kauppasummasta.

Kauppakirjat tulee allekirjoittaa viimeistään 3 kuukauden kuluessa tarjousajan päättymisestä.

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, lainhuudatuksesta sekä lohkomiskustannuksista.

Kohteelle ei myönnetä takuuta. Ilmoituksen kuvaukset ovat ainoastaan myyjän arvioita myytävästä kohteesta. Tarjoukseen osallistuvan on itse tutustuttava kohteeseen ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Tarjouksen jättämällä tarjoaja hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan. Kohde voidaan myydä vain korkeimman tarjouksen tehneelle. Ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on 4 % velattomasta kauppahinnasta. Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Tarjouksen tehnyt hyväksyy nämä myyntiehdot jättäessään tarjouksen. Lopullisen myyntipäätöksen tekee Kalajoen kaupunginvaltuusto.

Lisätiedot ja kohteen esittelyt:

Fanni Pöntiö
Tonttimyyjä
Kalajoen kaupunki
puh. 044 4691 125
fanni.pontio@kalajoki.fi

Kaupan solmiminen

Kiinteistön kauppa on tehtävä maakaaressa säädetyssä muodossa. Kauppakirjat tulee al-lekirjoittaa viimeistään 3 kuukauden kuluessa tarjouspyyntöjen päättymisestä. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen. Korkeimman tarjouksen tehneen tulee maksaa varausmaksua 500 euroa kaupungin osoittamalle tilille 3 vuorokauden kuluessa tarjousajan päättymisestä. Mikäli kauppa peruuntuu, varausmaksua ei palauteta. Varausmaksu 500 € vähennetään lopullisesta kauppasummasta.