Ohjeita etäopetukseen 17.5.2021 määrätyille oppilaille ja heidän perheilleen

Koronatiedotus

Kalajoen kaupunki on ilmoittanut 16.5.2021, että Merenojan yhtenäiskoulun 7-9 luokat, Raumankarin koulun 7-9 luokat, Raution koulu ja Kalajoen lukio jäävät etäopetukseen maanantaina 17.5.2021. Lisäksi Raution linja-autossa kulkevien 1-6-luokkalaisten tulee jäädä kotiin maanantaina 17.5.2021. Kyseessä on varotoimi Kalajoella todettujen uusien koronatapausten johdosta. Kaupunki ilmoittaa jatkotoimenpiteistä maanantaina 17.5.2021, kun terveysviranomaisten selvitystyö on edennyt.

Alla oleva ohjeistus koskee oppilaita ja heidän perheitään seuraavissa kouluissa/luokissa:

  • Raumankarin koulun 7-9 luokan oppilaat
  • Merenojan yhtenäiskoulun 7-9 luokan oppilaat
  • Kalajoen lukio, kaikki oppilaat
  • Raution koulu, kaikki oppilaat
  • Raution linja-autossa kulkevat 1-6-luokkalaiset

Etäopetukseen jääneille oppilaille suositellaan 16.5.2021 alkaen omaehtoista karanteenia eli sosiaalisten kontaktien rajoittamista vain samassa taloudessa asuviin. Kodin ulkopuolella liikkumista ei suositella ma 17.5.aikana, kunnes viranomaiset ovat ehtineet selvittää, ketkä ovat voineet altistua koronavirustartunnalle. Oppilaiden perheenjäsenten ei tarvitse näiden varotoimien vuoksi jäädä omaehtoiseen karanteeniin, ellei heille ole ilmoitettu viranomaisten toimesta altistumisesta henkilökohtaisesti.

Niillä kouluilla, joissa on etäopetus voimassa kaikille tai osalle luokka-asteista, työpaikalle jäävää henkilökuntaa suositellaan rajoittamaan aikuisten välisiä kontakteja sekä rajoittamaan työpaikan sosiaalitiloissa oleskelua enintään 15 minuuttiin. Lisäksi heidän tulee huolehtia käsihygieniasta, maskien käytöstä ja turvaväleistä.

Kaikkien näiden koulujen oppilaiden, oppilaiden perheenjäsenten ja henkilökunnan on hyvä hakeutua koronavirustestiin pienimmissäkin oireissa ja jäädä omaehtoiseen karanteeniin oireiden alkaessa, kuten yleisestikin koronaviruspandemian aikana on suositeltu toimimaan.  Oireettomia ei testata ilman erillistä viranomaisten kehotusta hakeutua oireettomana testiin. Omaehtoisesti oireettomana testiin hakeutumista ei toistaiseksi suositella, jotta testipisteet eivät tarpeettomasti ruuhkaudu.

Terveysviranomaiset ovat yhteydessä ma 17.5. tai tartuntaketjun selkiytyessä niihin, joilla on todellinen koronavirusaltistuminen ja jotka määrätään viralliseen tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Jos sinulla on perusteltu syy epäillä altistumista koronaviruspositiiviselle henkilölle, etkä saa yhteydenottoa ma 17.5. aikana, pysy omaehtoisessa karanteenissa ja ota yhteyttä terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon 044 4691 502 ja kerro epäilyistäsi.

Maanantain 17.5. aikana tiedotetaan lisää tilanteesta ja tartunnanjäljityksen etenemisestä. Tuolloin tiedotetaan myös em. koulujen oppilaiden vanhemmille, jatkuvatko varotoimet etäopetuksen osalta vielä tiistaina 18.5. ja onko omaehtoinen karanteeni myös edelleen tarpeen niillä, jotka eivät ole henkilökohtaista yhteydenottoa saaneet.

Olemme lisänneet terveyskeskuksen puhelinajanvaraukseen vastaavaa henkilöresurssia. Vetoamme kuitenkin kuntalaisiin, että he välttäisivät  yhteydenottoa kiireettömissä asioissa ma 17.5., jotta ajanvarausnumero ei ruuhkautuisi ja henkilöstö saa työrauhan tartunnanjäljitykseen.

Mervi Manninen
vs. ylilääkäri