Tervetuloa esteettömyyskävelylle

Jalkaudutaan yhdessä Kalajoen keskustaan, mahdollisuus antaa kiitosta ja kehittämisajatuksia. Lähtö kävelylle Kalajoen kaupungintalon pihalta keskiviikkona 16.3.2022 klo 13:00. Tulethan vain terveenä paikalle.

Joulupostia ikäihmisille -kampanja 8.11.-7.12.2021

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää jo yhdeksättä kertaa Joulupostia ikäihmisille -kampanjan, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Myös Kalajoki lähti mukaan kampanjaan, jotta mahdollisimman moni ikäihminen saisi tänä vuonna lämpimät joulun toivotukset. Valtakunnallisen kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Kuvataiteen opiskelijat lahjoittivat yhteistaideteoksensa Kalajoen neuvolaan

Taideteoksessa keltainen aurinko ruutupohjalla, jokainen ruutu eri värinen. Auringon alla pilvi.

Merenojan yhtenäiskoulun kuvataiteen valinnaisryhmän opiskelijat lahjoittivat keskiviikkona 17.11.2021 Kalajoen neuvolalle yhteisöllisen teoksensa “Lämmin aamu”. 

Teoksen luovutuksella halutaan tuoda taidetta terveyspalvelujen yhteyteen. Oppilaat ovat lisäksi tehneet vauvojen katselukortteja, jotka yhteistyössä Kalajoen neuvolan, Yhteistä virtaa-hankkeen sekä MLL:n Kalajoen ja Himangan yhdistysten kanssa painatetaan vauvaperheille jaettaviksi. 

Yhteistä virtaa -hanke on tuonut musiikkia ja muita taidemuotoja perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen syksyyn

Lasten kädet pitävät käsissään kuvakortteja

Yhteisötaidehankkeessa tarjotaan lapsille ja nuorille tilaisuus osallistua taidetoimintaan matalalla kynnyksellä. Näin halutaan tukea lasten ja nuorten hyvinvointia, itseilmaisua ja yhteisöllisyyttä. Hankkeen pääpainona on ollut musiikki, mutta mukana on ollut myös muita taiteen muotoja. Kalajoki Akatemia on saanut hanketta varten Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustuksen.