Kausi-influenssarokotukset ja koronarokotukset 2022

oranssi rokotepohja

THL on antanut uuden suosituksen koskien koronarokotuksia. Tehosteannoksia suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Rokotteen ottamista suositellaan syksyllä samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa. Influenssa- ja koronarokotuksia aloitetaan antamaan Kalajoella ensimmäisen kerran lauantaina 29.10. Kalajoen terveyskeskuksessa.

Korona- ja influenssarokotukset ajanvarauksella järjestetään Kalajoella Virta-salissa arkisin klo 8 -15 välisenä aikana. Osoite on kauppa- ja kulttuurikeskus Merta, Kalajoentie 1. Virka-ajan ulkopuolella klo 16 jälkeen ja lauantaisin rokotukset ovat Kalajoen terveyskeskuksessa.

USEITA LÄHIHOITAJAN TYÖPAIKKOJA

rekrytointi kuvake tummansinen pohja ja kapungin logo

Kalajoen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa on haettavana 9 lähihoitajan tointa, joista 3 kotihoidossa, 4 asumispalveluissa ja 2 resurssihenkilöstössä.

Koronatiedote 3.3.2022

Koronatiedotus

Altistuneiden karanteeneista luovutaan. Koronavirustartuntoja on edelleen paljon, vaikka kaikkia tartuntoja ei testein todenneta.

Kalajoella käynnistetään kotisairaalatoiminta 1.3.2022

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Vuosia suunniteltu kotisairaalatoiminta käynnistyy vihdoin Kalajoella! Toiminta pyörii joka päivä aamusta iltaan kello 8-21. Myöhemmin on tarkoitus järjestää hoitoa ympärivuorokautisesti. Toimialueena on koko Kalajoen kaupunki ja Merijärven kunta. Kotisairaala toimii myös matalan kynnyksen konsultaatiotukena Kalajoen ja Merijärven alueen hoitotyössä virka-ajan ulkopuolella.

Koronatilanne 10.1.2022

Koronatiedotus

Koronatapauksia on todettu viikonloppuna runsaasti. Testissä käyneiden lukumäärästä päätellen lisätartuntoja on odotettavissa. Rokotekattavuus kehittyy samaan aikaan hyvin myönteisesti.