Walk-in korona- ja influenssarokotusajat

Walk-in ajat Kalajoen terveyskeskuksessa, Tohtorintie 4. Torstaina 1.12. klo 16.30 – 19.00 Torstaina 15.12. klo 16.30 – 19.00 Walk-in ajat Himangan terveysasemalla, Kannuskyläntie 4. Torstaina 1.12. klo 12 – 15.30 Torstaina 15.12. klo …

Koronarokotus

Koronarokotusten tehosteannokset varianttirokotteella Koronarokotusten tehosteannokset varianttirokotteella ovat edelleen käynnissä. Pohjois-Pohjanmaan rokotesuosituksissa noudatetaan THL:n linjaa: syystalven koronatehosterokotteita suositellaan 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Suosituksen …

Kausi-influenssarokotukset ja koronarokotukset 2022

oranssi rokotepohja

THL on antanut uuden suosituksen koskien koronarokotuksia. Tehosteannoksia suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Rokotteen ottamista suositellaan syksyllä samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa. Influenssa- ja koronarokotuksia aloitetaan antamaan Kalajoella ensimmäisen kerran lauantaina 29.10. Kalajoen terveyskeskuksessa.

Korona- ja influenssarokotukset ajanvarauksella järjestetään Kalajoella Virta-salissa arkisin klo 8 -15 välisenä aikana. Osoite on kauppa- ja kulttuurikeskus Merta, Kalajoentie 1. Virka-ajan ulkopuolella klo 16 jälkeen ja lauantaisin rokotukset ovat Kalajoen terveyskeskuksessa.

Varautuminen – vanhustenviikon teemapäivä 8.10.2022

Tutussa kodissa hankkeessa kohdatut ikääntyvät kertoivat miten he voivat varautua ikääntymiseen ja sen tuomiin muutoksiin. Vastauksissa korostui hyvien elämäntapojen noudattaminen: liikunnan harrastaminen, terveellinen ruoka ja lepo. Yksi vastaaja nosti esiin avantouinnin. Myös säännölliset terveystarkastukset, talouden tasapaino ja kodin muutostyöt koettiin tärkeiksi asioiksi.

Asuminen ja elinympäristöt – vanhustenviikon teemapäivä 5.10.2022

Tutussa kodissa-hankkeen projektityöntekijät kysyivät katugallupeissa kuntalaisilta, millaisessa kodissa he haluaisivat tulevaisuudessa asua. Osa vastaajista toivoi asumisen jatkuvan nykyisessä kodissa. Toiset taas toivoivat, että palvelut sijaitsisivat kodin lähellä ja koti olisi esteetön. Myös yhteisöllistä asumismuotoa pohdittiin yhtenä vaihtoehtona.

Kalajoen terveyskeskuksen A-osan rakennushanke

Kalajoen terveyskeskuksen A-osan hankesuunnittelu on aloitettu syksyllä 2019. Vielä tuolloin ei ollut tiedossa sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtymisestä vuoden 2023 alusta hyvinvointialueille. Soteuudistuksen voimaanpanolain yhteydessä myös investointeihin liittyvää rajoituslakia tarkennettiin.

Entisten nuorten hyvinvointipäivä

Kalajoen kaupungin vanhusneuvosto ja Tutussa kodissa-hanke järjestävät tiistaina 7.6.2022 klo 11.30 alkaen entisten nuorten hyvinvointipäivän Kalajoen seurakuntakodilla.