Valtakunnallista lähiruokapäivää vietetään 9.9.2023.

Kalajoen kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa tarjotaan lähes päivittäin lähellä tuotettua ruokaa perunatuotteiden ja syksystä pitkälle talvikauteen myös kasvisten ja vihannesten muodossa, jotka kasvatetaan oman kaupunkimme alueella Himangalla ja Tyngällä. Ylivieskassa toimiva vihannesjalostamo kuorii ja paloittelee kasvikset ja vihannekset meille sopiviksi komponenteiksi. Salaattipöytään saamme lisäksi ituja oman kaupunkimme alueelta.

Marttilantien peruskorjaus jatkuu 5.6.2023

Marttilantien peruskorjaus jatkuu viikolla 23. Viime vuonna kaupunki aloitti rakentamalla hulevesijärjestelmää. Tänä vuonna aloitamme hulevesien ja tien rakennekerrosten vaihdon Pohjankyläntien päästä, josta etenemme kohti Kalajoentietä. Työt jatkuvat koko kesän ja aiheuttavat mm. meluhaittaa, samoin raskaiden ajoneuvojen liikenne tiellä lisääntyy.

Kalajoen kaupunki kohdensi hallintoon ja ylimpään johtoon varattuja määrärahoja yhtenäiskoulujen johtamiseen

Merenojan yhtenäiskoulu kuvattuna ilmasta taustalla näkyy urheilualueet ja tuulimyllyjä

Sivistys- ja hyvinvointijohtajan virka on ollut haettavana eikä tehtävää ole saatu täytettyä. Samassa yhteydessä Kalajoen kaupungissa on tunnistettu, että sivistyspalveluissa on paljon osaamista ja kyvykkyyttä johtamiseen. Kohdistamalla ylimpään johtoon varattu 100 000 euroa yhtenäiskouluille, pystytään paremmin tukemaan perusopetuksen järjestämistä.

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen

Peruskoululainen läksyjen teossa

Ilmoittautuminen perusopetuksen ensimmäiselle luokalle on auki. Ilmoittautumisaika perusopetukseen sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan on 9.-24.2.2023. Kouluun ilmoittautuminen tehdään sähköisesti Wilmassa ja aamu- ja iltapäivätoimintaan eDaisyssa.

Preparing for power cuts

taskulamppu

This page contains information on how to prepare for potential power cuts this winter.
We will issue a notification in case of a power cut in Kalajoki, if we receive information about it sufficiently in advance.