Häiriötiedote

Ympäristölautakunnan 22.2.2023 kokouksen esityslistan julkaisussa on ollut teknisiä ongelmia, jonka johdosta esityslistalla olevia asioita ei pysty lukemaan suoraan selaimessa. Esityslista on luettavissa pdf-muodossa ja pöytäkirjan julkaisuvaiheessa ongelma pyritään korjaamaan.
Pahoittelut häiriöstä!

Miljoona roskapussia-kampanja

Kalajoen kaupunki on ilmoittautunut mukaan Yle:n järjestämään "Miljoona roskapussia -kampanjaan", jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa!

Vestian toimialueella viivästyksiä jäteastiatyhjennyksissä

Logo Vestia paremman ympäristön puolesta

Jätehuoltoyhtiö Vestia Oy:n toimialueella osan asukkaiden jäteastiatyhjennyksiin on tulossa viivästyksiä helmi-maaliskuussa. Viivästykset johtuvat alueella jäteautourakoitsijana toimineen Jätehuolto Laine Oy:n heikentyneestä valmiudesta selviytyä urakkasopimusten mukaisista velvoitteista. Vestia Oy tekee parhaillaan järjestelyitä, jotta viivästykset alueen asukkaiden jäteastiatyhjennyksissä jäisivät mahdollisimman lyhytaikaiseksi.

Jokilaaksojen jätelautakunta tiedottaa: Kompostointi-ilmoitus elintarvikebiojätteen kompostoinnista

Keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista on tehtävä ilmoitus alueelliselle jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus perustuu uudistuneeseen jätelakiin ja koskee vakituisten asuntojen ohella myös vapaa-ajan asuntoja. Ilmoitus tulee tehdä vaikkei kompostointi olisi ympärivuotista. Pelkästä puutarhajätteen tai kuivakäymäläjätteen kompostoinnista ei tehdä ilmoitusta.

Uudet jätehuoltomääräykset astuvat voimaan 1.7.2022

Jokilaaksojen jätelautakunnan toimialueen uudet jätehuoltomääräykset astuvat voimaan 1.7.2022 korvaten voimassa olleet jätehuoltomääräykset. Jätehuoltomääräyksien suurimmat muutokset koskevat bio- ja pakkausjätteiden erilliskeräysvelvoitteita, kompostointia ja keräykseen soveltuvia jäteastioita.