Kansainvälinen ravintolapäivä nyt Kalajoella 27.5.2018

Kalajoen Kristillinen Opisto ja Kalajoen kaupunki järjestävät yhdessä Kalajoella kansainvälisen pop-up-ravintolapäivän ja kansainvälisen kulttuurin iltapäivän nyt tulevana sunnuntaina 27.5. klo 11-15 Kalajoen Kristillisellä Opistolla osoitteessa Kasarmintie 2, Kalajoki.

Ravintolapäivä on Suomesta toukokuussa 2011 alkanut ruokakarnevaali jolloin kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan tai kahvilan haluamaansa paikkaan. Pop-up-ravintola tarkoittaa väliaikaisravintolaa.  Pop-up-ravintolan avaaminen on Suomessa täysin luvallista ja laillista eikä siitä tarvitse tehdä edes ilmoitusta, jos olet yksityishenkilö ja toiminta on vähäistä. Pop-up ravintolat ilmoitetaan Restaurant Day nettisivuille.

Kalajoella järjestettävässä pop-up-ravintolapäivässä myydään seitsemän eri maan ruokia ja leivonnaisia

Mukaan on ilmoittautunut suomalaisia, afganistanilaisia, eritrealaisia, saksalaisia, unkarilaisia, thaimaalaisia sekä venäläisiä osallistujia, jotka myyvät paikan päällä itse valmistamiaan ruokia sekä leivonnaisia. Pop-up ravintola sijaitsee Kristillisen opiston juhlasalissa sekä piha-alueella. Ruokien ja leivonnaisten myyjät määrittelevät itse myytävien tuotteiden hinnat, hintataso on kohtuullinen. Maksaminen tapahtuu käteisellä, joten varaa mukaan sopivaa rahaa. Ruoan voi nauttia joko paikan päällä nauttien samalla ohjelmasta tai ostaa mukaan kotiin.

Musiikkia ja ohjelmaa lapsille

Opiston juhlasalissa esiintyy klo 12 ja 13 monikulttuuriyhdistys Toivo ry:n lapsikuoro ja klo 11.30 ja 14 unkarilainen Ádám Gerhes soittaa kitaraa opiston pihalla. Ruokailun lomassa musiikin lisäksi arvontaa, voit kokeilla frisbeegolfia tai piirtää väriliiduilla ja lapsille ilmapalloja. Pihapiirissä lapsia kyydittää myös vanha paloauto sekä nähtävillä on Zetor-traktori ja lisäksi myös uusi moderni paloauto.

Kalajoen kaupunki on erittäin kansainvälinen ja täällä asuu ja työskentelee jo nyt yli 30 eri maan kansalaisia ympäri maailman, joten uskomme tämän tapahtuman olevan loistava mahdollisuus rikastuttaa sekä suomalaisten, että täällä asuvien ulkomaalaisten elämää nyt ruoan ja kulttuurin avulla.

Tapahtumaan järjestelyistä vastaavat opiston emäntä Anu Hirvi, kurssisuunnittelija Sirpa Bergman ja maahanmuuttajien opettaja Regina Németh, sekä Kalajoen kaupungin puolelta kansainvälisyyskoordinaattori Susanna Leiviskä.

Tapahtuma sopii kaikenikäisille.

Tervetuloa!

Lisätietoja

Regina Németh
Gsm 050 3060 695

Susanna Leiviskä
Gsm 040 5897 995