Riskiryhmiin kuuluvien 5-11 -vuotiaiden lasten koronarokotukset alkavat Kalajoella

THL suosittelee koronavirusrokotusta 5–11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville lapsille, joiden sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille. Lisäksi THL ehdotti 2.12.2021 koronarokotuksia niille 5–11-vuotiaille lapsille, joiden lähipiirissä on vaikeasti immuunipuutteisia ihmisiä. Muiden kuin riskiryhmiin kuuluvien lasten rokottaminen voi alkaa vasta, kun valtioneuvosto on muuttanut asetusta vapaaehtoisista koronavirusrokotuksista.

THL:n ohjeistusten mukaisesti järjestämme lasten rokotukset erillisinä aikoina. Nämä rokotukset järjestetään Kalajoella walk-in periaatteella ilmoituksessa mainittuina aikoina. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Riskiryhmiin kuuluvat lapset

Rokote annetaan

Lisäksi THL ehdotti 2.12.2021 koronarokotuksia niille 5–11-vuotiaille lapsille, joiden lähipiirissä on vaikeasti immuunipuutteisia ihmisiä. Muiden kuin riskiryhmiin kuuluvien lasten rokottaminen voi alkaa vasta, kun valtioneuvosto on muuttanut asetusta vapaaehtoisista koronavirusrokotuksista.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Kaikkien 5-11 vuotiaiden lasten rokotukset

THL ei vielä ehdota koronarokotuksia kaikille 5–11-vuotiaille. Kaikille 5–11-vuotiaille varaudutaan tarjoamaan mahdollisuus koronarokotuksiin, kun on saatu lisätietoja rokotusten turvallisuudesta ja erityisesti niiden mahdollisista harvinaisista haittavaikutuksista tässä ikäryhmässä.

Suostumuslomake lasten rokotuksille

Huomaa, että tarvitsemme 5-11 vuotiaan rokottamista varten kirjallisen suostumuksen kun tulette rokotukselle . Suostumus pitää saada kaikilta niiltä, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta, jos

  • alaikäisellä on enemmän kuin yksi huoltaja
  • huoltajien oikeutta päättää lapsen terveydenhuollosta on rajoitettu tai se on annettu muulle taholle.
  • Huoltajien suostumukset voivat olla eri lomakkeilla. Yksinhuoltaja allekirjoittaa mahdollisen lomakkeen yksin.

Alla olevasta linkistä voit tulostaa suostumuslomakkeen, jossa pitää olla huoltajien allekirjoitukset.

Lomakkeita on myös neuvoloissa, sekä Kalajoen terveyskeskuksen aulassa 1 vapaasti otettavissa. Himangalla ja Merijärvellä lomakkeita saa myös vielä ensi viikolla terveysasemilta.

Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)

Seuraavat lasten walk-in ajat

Lasten rokotukset järjestetään walk-in periaatteella Kalajoen terveyskeskuksessa seuraavasti:

  • Keskiviikkona 22.12. kello 12-15
  • Torstaina 30.12. kello 9-11
  • Keskiviikkona 5.1. kello 12-15

Kalajoella järjestetään myös Merijärven ja Himangan 5-11 v. lasten rokotukset.