Sautinkarin alueen kehittäminen jatkuu

Ilmakuva Sautinkarin alueesta

Himangan keskustan läheisyydessä sijaitseva suosittu Sautinkarin matkailualue kehittyy yhteistyössä kuntalaisten ja alueen toimijoiden kanssa. Osallistaminen näyttelee suurta osaa jatkotoimenpiteissä. Kaupunki etenee jatkokehittämisen kannalta olennaisen rantakaistaleen hankinnassa hakemalla tontinosalle ulkopuolisen hinta-arvion.

Himangan Sautinkarin alueen kehittäminen otti maanantain 20.6.2022 kaupunginhallituksessa uuden askeleen. Kaupunginhallitus päätti edetä Sautinkarin joenrantakaistaleen hankkimisessa hankkimalla ulkopuolisen arvion rantakaistaleen hinnasta ja tämän jälkeen etenemällä alueen hankkimisessa mahdollisella lunastusmenettelyllä. -Rantakaistaleen liittäminen kaupungin omistamaan tonttiin mahdollistaa koko leirintäaluetontin jatkokehittämisen ja turvaa alueen käyttäjien pääsyn joelle ja vesistöön, maankäyttöpäällikkö Ari Matkaselkä kertoo.

Nykyisin rantakaistaleen omistavan jakokunnan kanssa keskusteluja myynnistä on käyty jo neljän vuoden ajan. Näkemykset hinnasta eivät vielä ole kohdanneet. – Ulkopuolinen arvio hinnasta auttaa meitä pääsemään asiassa eteenpäin. Haluamme tarjota tontinosasta reilun ja arvoa vastaavan hinnan, sanoo Matkaselkä. Kaupunki kohtelee maanhankinnassa kaikkia myyjiä yhdenvertaisesti myös hinnoittelussa.

Sautinkarin alueen kehittämistä tullaan maakaupan jälkeen jatkamaan yhteistyössä alueen asukkaiden, matkailutoimijoiden ja muiden kumppaneiden kanssa. -Valtuusto linjasi iltakoulussaan, että eri tahojen osallistaminen ja kuuleminen on alueen suunnittelussa keskeinen arvo, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eija Pahkala. – Haluamme kuulla laajasti eri näkemyksiä kun Sautinkarin tulevaisuutta mietitään. Se, että alue tulee palvelemaan laajasti kuntalaisia ja alueella aikaa viettäviä, on jatkotoimenpiteiden lähtökohta. Tuleva maakauppa mahdollistaa tämän, Pahkala summaa.