Soitamme kaikille yli 70-vuotiaille asukkaillemme

Kalajoki Koronatiedotus

Kalajoen kaupunki soittaa kaikille vuonna 1949 ja sitä ennen syntyneille asukkailleen, jotka eivät vielä ole kotiin annettavien palveluiden piirissä. Haluamme varmistaa, että ikäihmisillä on kaikki hyvin kotona koronakaranteenin aikana.

Puheluiden tarkoituksena on kartoittaa kotikaranteenissa olevien yli 70-vuotiaiden asukkaiden avuntarve ja selviytyminen kotioloissa. Puheluiden aikana käydään läpi mahdollisuudet saada apua läheisiltä kauppa- ja apteekkiasioiden hoitamiseen. Mikäli tällaiseen ei ole mahdollisuutta, annamme ohjausta ja neuvontaa siitä, millaisia palveluita Kalajoen kaupungilla on tarjolla meneillään olevassa poikkeustilanteessa.

Myös yksinäisyys otetaan puheluissa puheeksi. Lisäksi puheluiden aikana annetaan neuvontaa terveyspalveluiden käytöstä.

Jos puhelun aikana ilmenee, että ikääntynyt tarvitsee kotiinsa myös hoidollista apua, tehdään hänelle laajempi palvelutarpeen arviointi kotiin annettavien palveluiden toimesta.

Puhelut soitetaan viikon 14 alusta lähtien Kalajoen kaupungin numeroista, jotka ovat 044 4691 -alkuisia. Mikäli et ole tavoitettavissa, kun soitamme sinulle, voit soittaa meille takaisin ma-pe klo 8-13 Neuvontapiste VERKON numeroon 044 4691 595.

Tästä linkistä voit omatoimisesti tutkia millaista tukea ja apua Kalajoella on tarjolla yli 70-vuotiaille ja riskiryhmille.

https://kalajoki.fi/koronatiedotus/kuntalaisille/apua-riskiryhmille/

Lisätietoja palvelupäällikkö Merja Gronoff, puh. 044 4691 596, merja.gronoff@kalajoki.fi