Ennaltaehkäisevä perhetyö on lapsiperheille järjestettävää kokonaisvaltaista, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä tukemista. Perhetyö ei vaadi lähetettä tai asiakkuutta lastensuojelussa.

Perhetyön tarkoituksena on perheiden elämänhallinnan ja voimavarojen käyttöönoton tukeminen sekä arjessa selviytymisen vahvistaminen. Tavoitteena on toimivan arjen löytyminen ja perheen hyvinvoinnin lisääminen. Ennaltaehkäisevä perhetyö on maksutonta ja perhe voi saada sitä palvelua enintään kymmenen kertaa ja tämän jälkeen tavoitteiden toteutuminen arvioidaan uudelleen.

 

Vauvaperhetyö

Vauvaperhetyön tarkoituksena on valmistautua vauvan syntymään ja muutokseen perheen arjessa, jonka vauva tuo tullessaan. Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti kaikille ensimmäistä lastaan odottavalle perheelle, mutta myös uudelleen synnyttäjät voivat sen halutessaan saada. Palvelu on perheille maksuton. Vauvaperhetyöntekijä käy perheessä 3 – 5 kertaa, joista ensimmäinen on noin kuukausi ennen lapsen syntymää. Lisätietoa saa myös neuvolan terveydenhoitajalta.