Kotihoito on asiakkaan kodissa tapahtuvaa hoivaa, huolenpitoa ja sairaanhoitoa.

Kotihoidon tehtävänä on yhdessä asiakkaan, läheisten ja yhteistyötahojen kanssa mahdollistaa itsenäinen, inhimillinen ja laadukas elämä omassa kodissa toimintakyvyn heikentyessä. Palvelu voi olla säännöllistä tai tilapäistä. Palvelut ovat maksullisia ja niiden myöntämistä ohjaavat kotihoidon kriteerit. Kotihoidon palveluja on mahdollista saada myös yöaikaan Kalajoella.

Kotiutushoitaja auttaa sairaalasta ja erikoissairaanhoidosta kotiutuvia asiakkaita, jotka eivät kykene kotiutumaan ilman ulkopuolista apua. Hoitaja toteuttaa asiakkaiden kotiutuksen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti, joka mahdollistaa turvallisen ja oikea-aikaisen kotiutuksen yhteistyössä omaisten, kotihoidon ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Kotihoidon sairaanhoidolliset palvelut on tarkoitettu asiakkaille, jotka sairauden vuoksi eivät pysty käyttämään oman terveyskeskuksen palveluja. Sairaanhoitajat hoitavat aluevastuuperiaatteella mm. kotihoidon asiakkaiden lääkehoidon, verikokeiden ottamisen ja haavanhoidot.  Lisäksi he huolehtivat hoitotarvikkeiden jakelun. Linkki hoitotarvikejakelun ohjeeseen löytyy sivun alareunasta.

Kalajoella on kolme kotihoidon tiimiä (Koivurinne, Neliapila ja Iltarusko), Himangalla on yksi  tiimi (Lehdokki) sekä yksi tiimi Merijärvellä. Valvotun kotihoidon tiimi on Iltarusko Kalajoella.

Iltarusko, Tohtorintie 4, puh. 044 4691 426 ja 044 4691 788

Kotihoidon palveluja haetaan hakemuksella tai ottamalla yhteyttä palveluohjaukseen (Neuvontapiste VERKKO). Kotikäynnillä arvioidaan palvelujen tarve yhteistyössä asiakkaan ja hänen omaistensa kanssa. Asiakkaalle  tehdään yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa sovitaan palveluista. Suunnitelmassa huomioidaan myös mahdolliset yksityiset palvelut, vapaaehtoistoiminta sekä lähipiirin osallistumismahdollisuudet.

 

Kotihoidon kotiutushoitaja huolehtii vanhuksen turvallisesta kotiutuksesta

Uutena toimintana keskitämme kaikki yhteydenotot kotiutuksista kotiutushoitajalle. Haluamme kotihoidossa parantaa ikäihmisten hoitoa kotona ja turvallista kotiutumista osastolta ja sairaalahoidosta.

Toiminta on tarkoitettu Kalajoen kaupungin kotihoidon palveluiden piirissä oleville ja uusille asiakkaille sekä konsultaatiomahdollisuudeksi ammattilaisille. Kotiutushoitaja ilmoittaa kotihoidon tiimeille asiakkaan suunnitellusta kotiutumisesta ja huolehtii muista tarvittavista palveluista kuten ateriapalvelusta. Kotiutushoitaja välittää tarvittaessa soittopyynnön kotisairaanhoitoon.

Kotiutushoitajaan saa yhteyden puhelimella arkipäivisin klo 8 – 14. Mikäli hoitaja on varattu tai hoitoneuvottelussa, voit halutessasi jättää hänelle vastaajaan viestiä tai soittopyynnön.

Vanhuspalvelulain mukainen ennakkoilmoitus iäkkään henkilön kotiutuksesta tehdään kotiutushoitajalle 1-3 arkipäivää ennen suunniteltua kotiutusta ja kotiutuspäivänä tehdään vielä varmistussoitto. Huomioithan, että saman päivän aikana ei voi tehdä sekä ennakkoilmoitusta että kotiutusta. Kotihoidon työntekijöiden työt suunnitellaan ja reititetään päivää aikaisemmin, näin varmistetaan, että käynnit toteutuvat sovitusti.

Ennakkoilmoituksen voi tehdä kotiutushoitajalle myös sähköpostilla tai Pegasos-postilla.

Lisätietoja:

Mervi Kurikkala
kotiutushoitaja
puh. 044 4691 857
mervi.kurikkala@kalajoki.fi

Iltaruskon asukkaiden kotiutuksista yhteys suoraan:
Tuula Hiekka
vastaava hoitaja
Puh. 044 4691 235
tuula.hiekka@kalajoki.fi

Merijärven kotihoidon asiakkaiden kotiutuksista yhteys suoraan:
Jaana Saukko
sairaanhoitaja
puh. 044 4691 727
jaana.saukko@kalajoki.fi tai

Anu Järvimäki
osastonhoitaja
puh. 044 4691 733
anu.jarvimaki@kalajoki.fi    

 

Hoitotarvikkeet (vaipat, katetrit, avannetarvikkeet, haavanhoito ym.)

Hoitotarvikkeiden jakelu pitkäaikaissairauksien hoitoon kotona asuville asiakkaille:

Kalajoki
parittoman viikon keskiviikkona klo 7.00 – 15.00
Marttilantie 6, puh. 044 4691 380

Himanka
perjantaisin klo 12.00 – 13.00
Kannuskyläntie 14, puh. 044 4691 815 ja 044 4691 816

Merijärvi
Sovitusti sairaanhoitajan kanssa,
puhelinaika ma – pe klo 12.00 – 13.00
Kirkkotie 6, puh. 044 4691 727

Hoitotarvikkeiden saamisen edellytyksenä on lääkärin tai sairaanhoitajan tekemä arvio tuotteiden tarpeellisuudesta.