Viikosta 3 lähtien arkipäivien koronarokotukset tapahtuvat Hiekkasärkillä kauppakeskus Loistossa. Kalajoen terveyskeskuksessa rokotamme jatkossa lauantaisin. Himangalla ja Merijärvellä rokotuspaikkana on neuvola.

Ajanvaraus rokotuksiin tapahtuu sähköisesti tai alla mainitusta puhelinnumerosta!

Tehosterokotus

Tehosterokotuksen aika (6 – 8 viikon päästä 1. rokotuksesta) varataan ensimmäisen rokotuskäynnin yhteydessä paikan päällä.

Tehosterokotusaikoja voi aikaistaa sähköisessä ajanvarauksessa, mikäli ensimmäisen annoksen saamisesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Aiemmin varatun ajan voi sitten perua rokotuskäynnin yhteydessä.

Kolmas rokoteannos

  • Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen
  • 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta
  • kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 4–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Neljäs rokoteannos

  • 4. rokoteannoksia annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, mikäli kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Lasten koronarokotukset

Uusi koronarokotuksia koskeva asetus astui voimaan 23. joulukuuta – myös 5–11-vuotiaille on mahdollista tarjota koronarokotuksia. Lasten rokotuksia annetaan erillisinä walk-in päivinä ja tämän lisäksi ajanvarauksella. Ajan voi varata ainoastaan puhelinajanvarauksesta.

Merijärven ja Himangan lasten rokotukset järjestetään tässä vaiheessa Kalajoella.

Voit lukea lisätietoa lasten rokotuksista THL:n sivuilta.

Suostumuslomake 5-17-vuotiaiden koronarokotteelle

Lapsen rokotusta varten tarvitsemme huoltajien suostumuslomakkeen allekirjoitettuna, niitä on jaossa terveyskeskuksessa ja neuvoloissa. Lomakkeen voi myös tulostaa itse tästä: Suostumuslomake lapsen rokotukselle.

Rokotusten ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus

Ajanvaraus koronarokotukselle on mahdollista tehdä sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Sähköinen ajanvaraus vaatii aina vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla, matkapuhelimen mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Jos lapsella ei ole omia pankkitunnuksia, aika on varattava puhelimitse.

Puhelinajanvaraus

Rokotusajan voi myös varata puhelimitse. Puhelinajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin klo 8 – 15.30 ja perjantaisin klo 8 – 14 puhelinnumero: 044 4691 532. Ajanvaraus vain tästä numerosta!  

Kotihoidon asiakkaat

Kotisairaanhoitajat hoitavat kotihoidossa olevien rokottamisen. Kotihoidon asiakkaat, jotka ovat jo varanneet itselleen ajan rokotukseen, voivat käydä rokotettavana terveyskeskuksessa omaisen avustamana.

Kun tulet rokotukseen

  • Rokotuspaikka ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä.
  • Rokote laitetaan olkavarren lihakseen. Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan, esim. t-paita takin alle.
  • Käytäthän kasvomaskia ja tule vain terveenä rokotukselle.

Rokotuspaikat

Kalajoella: Kalajoen terveyskeskus, Tohtorintie 4, 85100 Kalajoki.

Hiekkasärkillä: Kauppakeskus Loisto, Matkailutie 312, 85100 Kalajoki.

Merijärvellä: Merijärven neuvola, Kirkkotie 6, 86220 Merijärvi.

Himangalla: Himangan neuvola, Kannuskyläntie 4, 68100 Himanka.