Koronarokotukset ovat väliaikaisesti hiljentyneet. Odotamme THL:n ohjeita syksyn influenssa- ja koronarokotuksista. Tämän vuoksi koronarokotusaikoja on supistettu lähiviikkojen ajan.

Influenssa- ja koronarokotukset on suunniteltu aloitettavaksi marraskuun alussa. Ilmoitamme tästä tarkemmin eri kanavissa, kun ajanvaraus rokotuksiin aukeaa.

Aikuisten ja yli 12-vuotiaiden koronarokotukset

THL suosittelee:

  • Suosittelemme neljänsiä koronarokoteannoksia
  • Yli 18-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.
  • 3. annoksia riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille. Yli 12-vuotiaiden riskiryhmät löydät täältä. Kolmas rokoteannos voidaan antaa 12–17-vuotiaille 6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.
  • Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.
  • Viides rokoteannos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, kun edellisestä rokotuksesta on kulunut 4-6 kk.

Walk-in ajat Kalajoen terveyskeskuksessa, Tohtorintie 4.

  • Toistaiseksi tauolla.

Walk-in ajat Virta-salissa, kauppa- ja kulttuurikeskus Merta, Kalajoentie 1.

  • Torstaina 6.10. klo 12.00 – 15.00

Walk-in ajat Himangan terveysasemalla, Kannuskyläntie 4.

  • Toistaiseksi tauolla.

Näissä päivissä annetaan sekä Pfizerin että Modernan (Spikevax) rokotteita.

Lasten koronarokotukset

Suomessa kaikki 5 vuotta täyttäneet lapset voivat saada koronarokotuksen. Asetus tuli voimaan 23.12.2021. Aiemmin koronarokotetta tarjottiin vain 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmään.

Lasten Walk-in rokotusajat

Lasten koronarokotukseen voi nyt myös varata aikoja koronarokotuksille tarkoitetusta puhelinpalvelusta.

Suostumuslomake 5-17-vuotiaiden koronarokotteelle

Lapsen rokotusta varten tarvitsemme huoltajien suostumuslomakkeen allekirjoitettuna, niitä on jaossa terveyskeskuksessa ja neuvoloissa ja lomakkeen voi tulostaa tästä: Suostumuslomake lapsen rokotukselle.