Kuntoutus tuottaa oman terveyskeskuksen ja eri sairaaloiden lähettämille asiakkaille terapiapalveluja.

Kuntoutuspalveluihin sisältyy kuntoutumista koskevaa neuvontaa, toimintakyvyn arviointia ja ohjausta. Kuntoutuspalveluita ovat fysio-, toiminta-, puhe- ja psykoterapia sekä neuropsykologinen kuntoutus. Kuntoutusyksiköstä järjestetään myös ryhmätoimintaa ja apuvälineiden lainausta. Kuntoutukseen tarvitsee pääsääntöisesti lääkärin lähetteen.

Apuvälinepalvelut

Apuvälinepalvelut ovat osa lääkinnällistä kuntoutusta ja sen tavoitteena on tukea asiakkaiden omatoimisuutta ja osallistumisen mahdollisuuksia, kun selviytyminen jokapäiväisestä elämästä on rajoittunut sairaudesta tai vammasta johtuen.

Apuvälineiden lainaus perustuu asiantuntijan tekemään yksilölliseen arvioon apuvälineen tarpeesta.

Apuvälinepalveluihin kuuluu apuvälineiden tarpeen arviointi, sovitus, kokeilu, muutostyöt, käytön opetus sekä lainaus ja apuvälineen huolto.

Apuvälinelainaamo

Kalajoen apuvälinelainaamo sijaitsee terveyskeskuksen pohjakerroksessa, käynti Plassintien puoleisesta päädystä. Apuvälinelainaamo on auki arkisin klo 8  – 9 puh. 044 4691 567.

Himangan apuvälinelainaus on avoinna tiistaista torstaihin klo 8.30 – 9 puh. 044 4691 825. Osoite Kannuskyläntie 14 B, Himanka.

Merijärven apuvälinelainaus keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8 – 9 puh. 044 4691 722. Osoite Kirkkotie 6, Merijärvi.