Diabetes- ja reumapotilaiden jalkahoitopalvelut toteutetaan palvelusetelijärjestelmällä.

Palvelusetelillä asiakas voi hankkia sosiaali- ja terveysalan palveluja niin, että hän itse valitsee palveluntuottajan omien mieltymystensä ja tarpeidensa mukaisesti kaupungin ylläpitämästä palveluntuottajalistasta. Palvelusetelillä kaupunki sitoutuu maksamaan yksityisen toimijan tuottamista palveluista palvelusetelin suuruisen summan.

Palvelusetelijärjestelmän piiriin kuuluvat asiakkaat

Jalkahoidon palvelusetelin piiriin kuuluvat diabetes- ja reumapotilaat hoidon tarpeen arvioinnin mukaan. Hoidon tarpeen arvioinnin tekee ja palvelusetelin myöntää diabeteshoitaja, reumahoitaja tai terveyskeskuslääkäri.

Palvelun piiriin pääsyn ja hoidon aloittamisen aikaraja

Asiakkaalla on oikeus päästä jalkahoitoon viimeistään kolmen (3) kuukauden kuluessa siitä, kun hänelle on myönnetty palveluseteli. Palveluseteli on voimassa yhden (1) vuoden sen myöntämispäivästä lukien.

Palveluntuottajan valitseminen

Palvelusetelin saatuaan asiakas valitsee palveluntuottajan Kalajoen kaupungin ylläpitämästä palveluntuottajaluettelosta.

Palvelusetelin arvo

Palvelusetelin suuruus on 26 € / käynti (alv 0 %). Palveluntuottajan perimän hinnan ja palvelusetelin erotus jää asiakkaalle omavastuuksi.

Hakeminen palvelusetelituottajaksi

Jalkahoidon palvelusetelituottajaksi hakeudutaan hakemuslomakkeella. Lomake löytyy sivupalkista ”lomakkeet”-otsikon alta. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki ehdot ja kriteerit täyttävät tuottajat hyväksytään palvelusetelituottajiksi.  Sopimukset ovat voimassa toistaiseksi.