Rokotukset järjestetään Merenojan yhtenäiskoululla. Himangalla ja Merijärvellä rokotuspaikkana on neuvola. Koronarokotukset annetaan THL:n määrittämässä rokotusjärjestyksessä.

Ajanvaraus rokotuksiin tapahtuu sähköisesti tai alla mainitusta puhelinnumerosta!

Rokoteaikoja lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan. Rokote määräytyy kulloinkin saatavilla olevan rokotevalmisteen mukaan.

Ajanvaraus koskee vain 1. rokotusannosta. Tehosterokotuksen aika (12 viikon päästä 1. rokotuksesta) varataan ensimmäisen rokotuskäynnin yhteydessä paikan päällä.

Rokotukset tapahtuvat Merenojan yhtenäiskoululla. Himangan ja Merijärven neuvoloissa järjestetään omat rokotuspäivät, jotka ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä.

Ajanvaraus

Ajanvaraus on auki kaikille yli 16-vuotiaille sekä 12-15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Listaus riskiryhmistä. 

Sähköinen ajanvaraus

Ajanvaraus koronarokotukselle on mahdollista tehdä sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla, matkapuhelimen mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Puhelinajanvaraus

Rokotusajan voi myös varata puhelimitse. Puhelinajanvaraus on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10 – 12 puhelinnumero: 044 4691 532. Ajanvaraus vain tästä numerosta!  

Kotihoidon asiakkaat

Kotisairaanhoitajat hoitavat kotihoidossa olevien rokottamisen. Kotihoidon asiakkaat, jotka ovat jo varanneet itselleen ajan rokotukseen, voivat käydä rokotettavana terveyskeskuksessa omaisen avustamana.

Mikäli henkilö ei ole kotisairaanhoidon asiakas eikä pysty heikentyneen toimintakykynsä vuoksi tulemaan rokotuskäynnille terveyskeskukseen itse tai avustettuna, voi kotikäyntiä tiedustella numerosta 044 4691 569 tai sähköpostilla osoitteesta rokote@kalajoki.fi.

Kun tulet rokotukseen

  • Rokotuspaikka ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä.
  • Rokote laitetaan olkavarren lihakseen. Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan, esim. t-paita takin alle.
  • Käytäthän kasvomaskia ja tule vain terveenä rokotukselle.

Rokotuspaikat

Kalajoella: Merenojan yhtenäiskoulu, Pohjankyläntie 6, 85100 Kalajoki.

Rokotuspaikkana toimii yhtenäiskoulun pääaula/ruokasali (sisäänkäynti A, Pohjankyläntien puolelta). Koulun edessä olevalle linja-autopysäkille voi pysäköidä rokotuksen ajaksi. Invakortilla pääsee pysäköimään pääoven eteen. Lisäksi parkkialuetta on liikuntasalin päässä Lankilantien ja Pohjankyläntien kulmassa. Koululle on kävelymatka keskustan palveluista. Koulun pihalla on tarkempi ohjaus.

Merijärvellä: Merijärven neuvola, Kirkkotie 6, 86220 Merijärvi.

Himangalla: Himangan neuvola, Kannuskyläntie 13, 68100 Himanka.

Lisätietoa koronarokotuksista THL:n sivuilta