Laboratorio

Laboratoriotutkimukset

Laboratoriot palvelevat asiakkaita vain julkisen puolen lääkärin lähetteellä ja ajanvarauksella.

Hoitavan yksikkönne tulee antaa Teille ohjeet laboratoriokokeisiin valmistautumisesta. Yleiset ohjeet laboratoriokokeeseen valmistautumisesta löydät täältä.

Laboratoriotutkimuksia ei voida ottaa yksityisten lääkäriasemien lähetteellä (esim. Terveystalo tai Mehiläinen). Näytekuljetukset lähtevät meiltä kello 12.00. Mikäli Teillä on paljon kokeita, suosittelemme Teidän käyvän verikokeissa kello 11.00 mennessä.

Sähköinen ajanvaraus

Kalajoen laboratorioon voit myös varata ajan sähköisesti. Sähköiseen ajanvaraukseen pääset täältä: sähköinen ajanvaraus. Varattuja aikoja ei voi perua sähköisen ajanvarauksen kautta.

Sähköisesti voitte varata ajan:

  • Verikokeeseen (5 min)
  • Lasten näytteenottoon alle kouluikäiselle (15 min)
  • Sydänfilmiin/EKG
  • Spirometriaan (vain Kalajoki)
  • Sokerirasitukseen

Ajanvaraus puhelimitse/aikojen peruminen

Kalajoen, Himangan ja Merijärven laboratorioiden ajanvaraus tai ajanvarauksen peruminen puhelimitse maanantaista – torstaihin kello 13 – 14 numerosta 044 4691 581 ja muuna aikana 044 4691 505.

Kotona otettavat näytteet

Itse otettuja näytteitä ei saa ottaa omiin kotoa löytyneisiin astioihin. Näytteenottovälineet ja ohjeet saatte laboratoriosta. Näytteillä tulee olla pyyntö hoitajalta/lääkäriltä ennen niiden palauttamista. Kotona otetut näytteet tuodaan laboratorion näytteenottopisteisiin vain niiden aukioloaikoina ilman ajanvarausta. Kalajoella ja Himangalla voitte jättää näytteet näytteenotto-wc:n luukusta. Voit myös antaa kotona ottamasi näytteet näytteenottajalle mahdollisen verinäytteenoton yhteydessä.

Ammattilaisneuvonta vain terveydenhuollon työntekijöille

Ammattilaisneuvonta 044 4691 510. Huom! Tästä numerosta ei vastata asiakkaille. Laboratorion fax 08 4691 561.

IMG_4121

Röntgentutkimukset

Radiologian erikoislääkäri tekee 2 kertaa kuukaudessa ultraäänitutkimuksia. Kaikkiin tutkimuksiin vaaditaan lääkärin lähete ja tutkimuksiin on varattava aina aika. Ajanvarauksia annetaan röntgenin aukioloaikoina.

Röntgenimme kuuluu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhteisrekisteriin, mikä mahdollistaa röntgentutkimusten katsomisen tarvittaessa myös muissa sairaanhoitopiiriin kuuluvissa laitoksissa. Yksityislääkäreiden lähetteellä kuvaamme tavallisimmat röntgentutkimukset ja niistä perimme voimassaolevan hinnaston mukaisesti maksun asiakkaalta.

Röntgeniin ajan voi varata puhelinnumerosta: 044 4691 516.