Laboratorio

Koronaepidemian vuoksi Himangan laboratoriossa näytteenotto vain ajanvarauksella maanantai – perjantai kello 7.30 – 10.15.

Himangan laboratorion ajanvaraus maanantai – torstai kello 13 – 14. numerosta 044 4691 581 ja muuna aikana
044 4691 502.

Katso tarkemmin tietoja Koronatiedotuksen sivulta.

Laboratorio palvelee asiakkaita vain lääkärin lähetteellä ja ensisijaisesti ajanvarauksella. Kalajoen laboratorioon päivystysnäytteenottoon tulevat asiakkaat ottavat vuoronumeron ja heidät otetaan vastaan klo 8 jälkeen.

Lisätietoa laboratoriokokeeseen valmistautumisesta löydät täältä.

Laboratoriotutkimuksiin tulijat yksityislääkärin lähetteellä:

Perusturvalautakunnan päätöksellä laboratoriopalveluiden myynti yksityisille on lopetettu 1.1.2016 alkaen.
Kalajoen terveyskeskuksen laboratoriossa ei enää oteta yksityislääkärin lähetteellä verikokeita.
Päätös koskee myös Merijärven ja Himangan terveysasemien laboratorioita.

IMG_4121

Röntgentutkimuksia teemme lääkärin lähetteellä, otamme myös sydänfilmejä. Radiologian erikoislääkäri tekee 2 kertaa kuukaudessa ultraäänitutkimuksia. Kaikkiin tutkimuksiin vaaditaan lääkärin lähete ja tutkimuksiin on varattava aina aika. Vain kiireelliset päivystystutkimukset teemme ilman ajanvarausta. Ajanvarauksia annetaan röntgenin aukioloaikoina.
Röntgenimme kuuluu Pohjois- Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhteisrekisteriin, mikä mahdollistaa röntgentutkimusten katsomisen tarvittaessa myös muissa sairaanhoitopiiriin kuluvissa laitoksissa.  Yksityislääkäreiden lähetteellä kuvaamme tavallisimmat röntgentutkimukset ja niistä perimme voimassaolevan hinnaston mukaisesti maksun asiakkaalta.