Vuodeosasto

Osastolla hoidetaan kaikkia Kalajoen ja Merijärven yleislääkäritasoista hoitoa tarvitsevia potilaita. Osastolla hoidetaan myös saattohoitopotilaita ja heidän kohdallaan voidaan sopia ”lupapaikka” osastolle, jotta he voivat asua kotona mahdollisimman pitkään. Terveysalan opiskelijoiden ohjaus kuuluu osaston toimintaan. Osastolle tullaan pääsääntöisesti päivystyksen kautta tai toisesta sairaalasta jatkohoitoon.

Osasto on jaettu akuutti- ja kotiutusosastoon. Lisäksi osastolla on kaksi eristyspaikkaa, joilla hoidetaan COVID-potilaita.

Osastolla on käytettävissä fysioterapia-, lääkäri-, röntgen- ja laboratoriopalvelut arkisin virka-aikana. Päivystysaikana konsultaatioapua antavat Oulaskankaan sairaala ja Keski-Pohjanmaan keskussairaala.

Osastolla on 27 sairaansijaa ja lisäksi 2 lupapaikkaa. Osasto sijaitsee terveyskeskuksen yhteydessä.

Voinnin tiedustelut sairaanhoitajilta puhelimitse mielellään klo 13 – 19.

Toivomme, että sovitte yhdyshenkilön, joka on ensisijaisesti yhteydessä hoitajiin ja välittää tiedon muille läheisille. Varmistakaa, että yhdyshenkilön puhelinnumero on potilasasiakirjoissa.

Hoitoon tultaessa otetaan mukaan

  • ajantasainen lääkelista
  • käytössä olevat avatut silmätippa- ja astmalääkepakkaukset
  • henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet

Vierailuajat joka päivä klo 15 – 18.

Muista ajoista sovittava erikseen.

Saattohoitopotilaiden kohdalla vierailuajoista voi sopia erikseen henkilökunnan kanssa.

Vierailijoita ohjataan käyttämään maskia ja käsidesiä. Oleskelua yleisissä tiloissa ei suositella. Potilasta kohden enintään 1-2 vierailijaa kerrallaan.