Resepti uusitaan terveydenhuollossa 8 vuorokauden kuluessa. Mikäli reseptin uusimispyyntöä ei käsitellä tuossa ajassa, uusimispyyntö vanhenee. Jos reseptiä ei voida uusia, terveydenhuollon toimintayksikkö ilmoittaa sinulle siitä.

Sähköinen resepti käy kaikissa apteekeissa eikä ole koskaan hukassa. Sähköisellä reseptillä lääkkeet voi hakea mistä tahansa apteekista. Siellä katsotaan Reseptikeskuksesta, mitä lääkkeitä sinulle on määrätty ja saat lääkkeesi. Ota apteekkiin mukaan potilasohje tai esimerkiksi Kela-kortti. Potilasohje nopeuttaa asiointiasi. Jos sinulla ei ole mukana potilasohjetta, saat lääkkeesi näyttämällä esimerkiksi Kela-kortin. Saat yleensä lääkekorvauksen jo apteekissa. Apteekki tarkistaa oikeutesi korvaukseen Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta.

OmaKannan kautta

Voit lähettää itse sähköisen reseptin uusimispyynnön Omakannasta terveydenhuoltoon, www.kanta.fi.

Apteekin kautta

Voit pyytää sähköisen reseptin uusimista myös apteekista. Uusimispyynnön tilannetta voit tiedustella myös paikanpäällä apteekissa. Saat tiedon uusitusta reseptistä tekstiviestillä, jos olet antanut matkapuhelinnumerosi uusimisen yhteydessä.

Terveyskeskuksen kautta

Voit jättää pyynnön reseptin uusimisesta myös terveyskeskukseen. Jätä uusimispyyntö viimeistään kaksi viikkoa ennen lääkkeen loppumista, puh. 044 4691 505.