ilppa - terveysvalvonnan sähköisen ilmoituspalvelun logo– sähköinen ilmoituspalvelu

ilpassa voit ilmoittaa elintarvikelain ja terveydensuojelulain mukaisen toiminnan

  • aloittamisesta
  • olennaisesta muuttamisesta
  • lopettamisesta

Ilmoituksia voivat tehdä esimerkiksi ravintolat, ruokakaupat, leipomot, torimyyjät, majoitusyritykset, päiväkodit ja uimahallit.

ilpasta tiedot menevät viranomaisen käsiteltäväksi sähköisesti. Lue lisää ja ohjeet Ruokaviraston sivuilta tästä linkistä.

Elintarvikevalvonnan ja terveydensuojeluvalvonnan vuosittaiset perusmaksut

Elintarvikevalvonnan vuosittainen perusmaksu on otettu käyttöön vuonna 2022. Perusmaksulla katetaan sellaisia elintarvikevalvonnan tehtäviä, josta ei peritä tehtäväkohtaista maksua. Tällaisia ovat muun muassa ohjaus ja neuvonta. Elintarvikevalvonnan perusmaksun suuruus on 150 euroa. Lisätietoa tästä linkistä (pdf -tiedosto).

Terveydensuojeluvalvonnan vuosittainen perusmaksu koskee kaikkia terveydensuojeluvalvonnan kohteita, ympäristöterveydenhuollon kohdetietojärjestelmässä 1.1.2022 ja kuuluvat lainsäädännön mukaan maksun piiriin. Perusmaksun tavoitteena on parantaa kuntien terveydensuojeluvalvonnan kustannusvastaavuutta ja turvata laadukas valvonta. Aikaisemmin valvonnasta on peritty ainoastaan suoriteperusteisia maksuja, kuten tarkastusmaksuja. Perusmaksulla tuetaan etenkin koulutuksen, ohjauksen ja neuvonnan roolia valvonnassa. Kiinteä perusmaksu on 150 euroa ja se maksetaan kerran vuodessa. Lisätietoa tästä linkistä (pdf -tiedosto).

Terveysvalvonnan yhteystiedot ja tehtävänkuvat

Vs. ympäristöterveydenhuollon johtaja Pirjo Prokkola, puh. 044 4691 274

  • laitosvalvonta ja alkutuotannon valvonta koko toiminta-alueella

Terveystarkastaja Anu Räsänen, puh. 044 4691 468

  • vesilaitosten valvonta koko toiminta-alueella ja terveydensuojelulain mukainen valvonta Pyhäjoella ja Merijärvellä, laivatarkastukset Raahessa

Terveystarkastaja Jukka Häikiö, puh. 044 4691 466

  • asumisterveys ja sisäilmaan liittyvät asiat Kalajoki, Merijärvi, Pyhäjoki, Raahe ja Siikajoki toiminta-alueella sekä terveydensuojelulain mukainen valvonta Raahessa

Terveystarkastaja Sari Ouramo, puh. 044 4691 467

  • elintarvike- ja tupakkavalvonta Raahen ja Siikajoen alueella
  • terveydensuojelulain mukainen valvonta Siikajoen alueella

Terveystarkastaja Jorma Riihikoski, puh. 044 4691 465

  • elintarvike- ja tupakkavalvonta Kalajoen, Pyhäjoen ja Merijärven alueella
Näytteiden tutkiminen mikroskoopilla