Suomen parhaita kuntien kotisivuja – Kalajoki 10 parhaan joukossa

Hailuodon, Inkoon ja Punkalaidun kuntien sekä Kalajoen, Kauhavan, Kuopion, Lappeen-rannan ja Turun kaupunkien kotisivut ovat käyttäjälähtöisiä ja toimivia, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön Julkaisusta "Arvio kuntien kotisivuista".

Digitalisaatio vaikuttaa kaikkeen viestintään, eivätkä kunnatkaan ole jääneet sen ulkopuolelle. Sähköinen asiointi lisääntyy myös kunnissa koko ajan, joten verkossa olevien palveluiden täytyy olla käyttäjälähtöisiä ja selkeitä.

Kunnan imagon ja maineen kannalta on olennaista arvioida millaisen kuvan kunnasta verkkosivujen kautta saa. Tunnusomaista toimiville kotisivuille on käyttäjälähtöisyys, ajankohtaisuus ja eri kohderyhmien huomiointi. Navigoinnin tulisi olla selkeästi rakennettu ja sivuilla liikkumisen helppoa. Käytetyn grafiikan tulisi olla monipuolista, tukea viestintää ja parhaimmillaan toimia sisällöllisesti täydentävänä. Esittelyvideot ovat oiva tapa viestiä, millainen kunta on, mikä on kunnalle tunnusomaista ja miksi sinne kannat-taisi muuttaa tai matkustaa.

Kunnallisalan kehittämissäätiö KAKS on tehnyt selvityksen 294 kunnan kotisivuista. Sivut pisteytettiin seuraavin eri osa-alueiden mukaan: sivustojen otsikot tunnuslauseineen ja aktiivisuus sosiaalisessa mediassa, navigointi sivuilla ja kunnan perustietojen löytyminen, ajankohtaisuus, verkkotekstin rakenneanalyysi sekä graafisen yleisilmeen katsaus. Selvityksessä tarkastellaan kuntien kotisivujen toimivuutta sidosryhmien näkökulmasta.

Kalajoen kaupungin nettisivuille erityiskiitosta selkeydestä, luettavuudesta, ajankohtaisuudesta sekä hyvälaatuisista kuvista.

Parhaimmat sivustot sarjassa 10 000–50 000 asukasta ovat Kalajoki, Imatra, Parainen, Vihti, Uusikaupunki, Forssa, Janakkala, Orimattila, Kauhava, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula.

 

 

Lisätietoja

Anne Tullila
myynti- ja asiakkuusvastaava
Kalajoen kaupunki
044 4691 203

 

Arvio kuntien kotisivuista – selvitys
Jasmin Penttinen
040 036 3423