Suositukset ja rajoitukset 3.2.-28.2.2022

Koronatiedotus

Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto on antanut uudet linjaukset koronatilanteeseen

Tapahtumat, yleisötilaisuudet ja yleisölle avoimet tilat

Yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttö on järjestettävä siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Määräys velvoittaa toimijoita järjestämään toimintansa terveysturvallisesti. Velvoitteen noudattamisesta on tehtävä kirjallinen suunnitelma. Nähtävillä pidettävässä suunnitelmassa on kuvattava ne toimenpiteet, joilla lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään.

Sisä- ja ulkoliikuntatilat ovat avoinna. Liikunta- ja urheiluseurat sekä tapahtumanjärjestäjät liikuntatiloissa vastaavat itse terveysturvallisuuteen liittyvistä ratkaisuistaan, kuten koronapassin käyttämisestä.

Kylpylä SaniFani luopuu koronapassista 3.2.2022 alkaen.

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)

  • aina julkisissa sisätiloissa.
  • matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana.
  • peruskoulussa ja toisen asteen oppilaitoksissa koulujen työntekijöille ja neljännen sekä sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille koulujen sisätiloissa.
  • sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä sisätiloissa koko henkilökunnalle. Suositus koskee myös omaisia, vierailijoita ja opiskelijoita palveluasumisen yksiköissä ja vuodeosastolla.

Tästä linkistä lisätietoa Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista.

Muistutamme

Omikronvirus leviää herkästi ja koronavirustautia on runsaasti liikkeellä. Käyttämällä maskia voit välttyä tartunnalta ja ehkäiset sen leviämistä. Mikäli sinulla on vähäisiäkään tartuntaan viittaavia oireita, jää sairastamaan kotiin ja vältä kaikkia sosiaalisia kontakteja viiden päivän ajan.

Tarkemmat ohjeet oireisille.