THL:n tuottama koronavilkku on nyt julkaistu – lataa sovellus puhelimeesi!

koronatiedotus Kalajoki

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi.
Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Henkilötiedot

Koronavilkku ei tallenna nimeäsi, syntymäaikaasi tai yhteystietojasi. Se ei pysty selvittämään sinun tai tapaamiesi ihmisten henkilöllisyyttä. Sovellus ei kerää sijaintitietoja.

Sovelluksen käyttötiedot

Sovellus välittää palvelimelle tiedon siitä, että sovellus on toiminnassa. Lisäksi se välittää tiedon siitä, oletko mahdollisesti altistunut tartunnalle. Kaikki tietoliikenne Koronavilkun ja palvelimen välillä on salattu.

Tiedot tallennetaan nimettömänä palvelimelle, joka sijaitsee Suomessa. Palvelinta hallinnoivat julkishallinnon toimijat. Tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita.

Käyttö on vapaaehtoista

Koronavilkun käyttö ei ole pakollista. Voit milloin tahansa lopettaa käytön poistamalla sovelluksen puhelimestasi.

Näin Koronavilkku toimii:

  1. Lataa maksuton mobiilisovellus puhelimeesi sovelluskaupasta, (esim. App Store ja Google Play). Sovellus toimii taustalla automaattisesti, häiritsemättä puhelimen käyttöä tai lyhentämättä akun kestoa. (Jos et löydä sovellusta sovelluskaupasta, käy lataamassa se koronavilkku.fi-verkkosivun kautta.)
  2. Käyttäjien puhelimet lähettävät toisilleen kohdatessaan satunnaisen tunnuskoodin. Puhelin tallentaa tiedon kohtaamisesta.
  3. Jos sinulla todetaan koronavirustauti, saat terveydenhuollosta avauskoodin. Syöttämällä sen sovellukseen varoitat kohtaamiasi ihmisiä nimettömästi mahdollisesta altistumisesta. Jos taas joku kohtaamistasi henkilöistä ilmoittaa sairastumisestaan, saat itse varoituksen mahdollisesta altistumisesta.

Lue lisätietoja Koronavilkusta THL:n sivuilta tai koronavilkku.fi.